A kormány hazudott
Jó három éve annak, hogy a Fidesz előbb még csak ellenzékből, később már a kormányrúd mellől is azzal támadta az elődeit, hogy meghamisították az Európai Uniónak küldött statisztikai jelentéseket. Szerintük mást mondott idehaza a KSH és más számokat kapott az Eurostat.
A kormány hazudott

Jó három éve annak, hogy a Fidesz előbb még csak ellenzékből, később már a kormányrúd mellől is azzal támadta az elődeit, hogy meghamisították az Európai Uniónak küldött statisztikai jelentéseket. Szerintük mást mondott idehaza a KSH és más számokat kapott az Eurostat. Akkor hiába tette le egymás mellé az asztalra Oszkó Péter és csapata a jelentéseket, az új kormány "csontváz keresői" csak nem akartak belenyugodni a tényekbe.

 

Most, a harmadik negyedév végén a nemzetközi adatszolgáltatási kötelezettségnek megfelelően, csaknem egy időben, három lényeges jelentés látott napvilágot az államháztartási hiányról és az államadósság alakulásáról. Szeptember 30-án benyújtotta a kormány az országgyűlésnek a 2014-es költségvetési elképzeléseit, amely a kötelezettségeknek megfelelően kitér ezekre az adatokra is. Aki beleássa magát a számok halmazába kénytelen szembesülni azzal, hogy a kormány más számokat közölt be az Európai Bizottsággal, mint amelyeket a Nemzetgazdasági Minisztérium, az MNB és a KSH "hazai használatra" közzé tett.

 

Az MNB jelentése szerint az első félév végén az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken kimutatott adóssága - a tavalyi 22 184 milliárddal szemben - 23 249 milliárd forint volt, ami a bruttó hazai termék 81,1 százaléka.

 

A folytatás a népszava.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    -    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.