„A fideszesek az utcára sem mernek majd kimenni” – Mesterházy Attila a következő két évről
A Fidesz magabiztosságából év végére csak a nagyképűség maradt meg, de eljön még az az idő is, amikor a párt képviselői az utcára sem mernek majd kimenni az őket övező közutálat miatt – jósolta a hvg.hu-nak adott interjújában Mesterházy Attila.

 

hvg.hu: Új fejezetet nyithat az ellenzéki összefogásban a pénteki LMP-s akció, és az, hogy odaálltak melléjük?

 

Mesterházy Attila: A kiállás természetes volt, jogalap nélkül intézkedtek a rendőrök a békés demonstrálókkal szemben, ilyenkor minden demokratának kötelessége szolidárisnak lenni és segíteni. Hogy lesz-e fordulópont? Szerintem igen. Annak kell lennie. Különben a fideszesek tovább röhöghetnek a markukba.

 

hvg.hu: Lehet egy szorosabb, rendszeres együttműködés 2012-ben?

 

M. A.: Rajtunk nem fog múlni, mi eddig is az összefogásban hittünk. Nyitottak voltunk az együttműködésre az elmúlt másfél évben is, lásd például a második kerületi vagy a zuglói időközi választásokat. Így lesz ez a jövőben is.

 

(…)

 

hvg.hu: Azt szokta nyilatkozni, a kormányból kiábrándultak előbb a választani nem tudók táborát gyarapítják, majd átcsatornázódnak az ellenzékhez, így önökhöz is. Ehhez képest – bár soha nem volt még ennyi bizonytalan szavazó – ebből a helyzetből profitálni még csak a Jobbik tudott…

 

M. A.: Igen, mert ez nem az a helyzet. Most tulajdonképpen azt láthatjuk, hogy a Fidesz által elcsábított Jobbik-szavazók visszatalálnak a korábbi pártjukhoz. Azok többsége, akik a választási ígéretek nem teljesülése miatt váltak le a Fideszről, a bizonytalanokhoz „pártoltak át” és ebből az MSZP és az LMP is tudott – tény és való, egyelőre még csak keveset – profitálni. De a lényeg: nagyon sok szavazó szólítható meg a következő időszakban, ami nekünk jó hír. Ez így volt 1990-94 között is: az első két évben a Szocialista Párt támogatottsága nemhogy nőt volna, de csökkent, majd 1993-ban ez elkezdett exponenciálisan növekedni, és egy évvel később történelmünk legnagyobb győzelmét arattuk. Most is így lesz, türelmesnek kell lennünk a választókkal, négy év alatt vesztettük el a szavazóinkat, négy év kell a visszaszerzésükhöz is.

 

hvg.hu: Mikorra várja a trendfordulót?

 

M. A.: A Fidesz magabiztosságából ez év végére már csak a nagyképűségük maradt meg. Morálisan már most nehezen védhető a politikájuk. A trendfordulót 2012 végére teszem. Addigra a fideszesek annyira szégyellni fogják magukat, hogy még az utcára sem mernek majd kimenni.

 

A teljes interjút a hvg.hu oldalon olvashatja.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    +    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.