„A Fidesz teljhatalommal kormányoz” – börtönbe mindenkit?
 
Egy megdöbbentő határozatot követően spontán demonstrációt tartottak a civilek tegnap este a józsefvárosi önkormányzat előtt – írja a stop.hu.
„A Fidesz teljhatalommal kormányoz” – börtönbe mindenkit?

 

A portál beszámolója szerint a demonstrálók a kerület hajléktalanpolitikája ellen tiltakoztak, ugyanis Kocsis Máté fideszes polgármester utasítására eddig 11 embert büntettek meg vagy szállítottak fogdába. „Kedd délután terjedt el az interneten annak a rendőrségi határozatnak a másolata, amelyben egy, a képen személyes adatainak kitakarásával felismerhetetlenné tett személyt "kövön üldögélés" miatt büntetett meg a hatóság. Ezzel egy időben kiderült, hogy a VIII. kerületben az utcán élő embereket Kocsis Máté polgármester utasítására a rendőrség sorra előállítja, többeket pedig a rendőrkapitányság fogdájába is beszállítottak.” – írja a stop.hu.

 

A portál tudsítása szerint „Udvarhelyi Tessza, a Város Mindenkié csoport aktivistája a STOP kérdésére kifejtette: a rendőröket nem is önmagában a "kövön üldögélés" zavarja, hanem az, hogy ezek az emberek hajléktalanoknak vallották magukat. Udvarhelyi hozzátette: a mostani nem elszigetelt eset, csak mostanáig 111 hasonlóról tudnak az önkormányzatnál.”

 

A teljes cikket a stop.hu oldalon olvashatja.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    *    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.