"A Fidesz legyőzhető"
„Az új választási rendszer a vesztesek eddigi kompenzációja helyett a győztest "premizálná"” - fogalmazott Molnár Zsolt az új választási rendszer értékelésében.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke az új választási rendszer demokratikus karakterének a hiányosságairól, illetve az általa teremtett erőviszonyokról beszélt. Szóba került ezen belül a választókerületek átformálásának, és az összevonásoknak a kérdése.

 

“Szerinte a Fidesz maga számára kedvezőmódon rajzolta meg a választókerületeket. Ennek során az általában nagy arányban MSZP-re szavazó kazincbarcikai és komlói választókerületeket megnövelték, míg a fideszes városvezetésű Debrecent három kerületre osztották - sorolta az ellenzéki politikus.”

 

Mindazonáltal nem látja Molnár teljesen veszett ügynek a mostani kormánytöbbség leváltását: “Molnár Zsolt ugyanakkor hangsúlyozta, nem állítják hogy ne lehetne legyőzni a Fideszt, a szocialista párt pedig szerinte valós győzelmi esélyekkel indul a következővoksoláson, amíg biztosítják annak titkosságát.”

 

Szóba került a kettős állampolgárság kérdése is: „Kérdésre válaszolva aláhúzta: az MSZP - korábbi álláspontját átértékelve - támogatja a határon túli magyarok állampolgárságát, de történelmi hibának, a magyar bel- és pártpolitikai konfliktusok exportálásának tartanák, ha a magyarországi lakóhellyel nem rendelkezőkettős állampolgárok is szavazati joghoz jutnának.”

 

A teljes cikket az mszp.hu-n olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    -    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.