"A Fidesz-KDNP megszállta a bírói igazgatást"
Az LMP szerint kedden, Handó Tünde megválasztásával teljesedett be a Fidesz másfél éve kezdett “hosszú hadjárata”, amelyet a párt azért indított, hogy “gyarmatosítsa a független intézményeket - olvasható az ellenzéki párt honlapján.

"Az ellenzéki frakcióvezető úgy fogalmazott, hogy a Fidesz-KDNP “megszállta” a bírói igazgatást, amikor úgy döntöttek, hogy a kormányfő “személyes jó barátja”, Szájer József fideszes EP-képviselő felesége legyen az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke.

 

A politikus, aki formálisnak nevezte a jelölés folyamatát, kijelentette, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök “egyszerű végrehajtója lett a Fidesz utasításainak”. Szavai szerint az államfő múlt héten kedden, amikor őt fogadta, még nem tudta, hogy kit akar jelölni, de egy órával később “Lázár János látogatása után úgy látszik, már megvilágosodott az elméje”.

 

Schiffer András élesen kettéválasztotta, hogy valaki bíróként függetlenül hoz ítéleteket illetve azt, hogy a bírói szervezetrendszer élén pártatlan és független marad-e. Arra is szükség van, hogy az állampolgárok többsége is higgyen az OBH vezetőjének pártatlanságában – tette hozzá, kijelentve, hogy a Fidesz viszont “egy közeli bizalmason keresztül” a demokratikus jogállamokban példátlan jogosítványhoz jutott." - áll a Lehet Más a Politika sajtóközleményében.

 

A teljes cikket a lehetmas.hu-n olvashatja el.

 

Kép forrása: lehetmas.hu

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    +    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.