168 Óra vélemény: Felköszöntő
Május végén két jeles napot ünnepelhet az ország. 29-én lesz három éve, hogy az új rezsim szorosan megragadta a kormány rúdját, 31-én pedig maga a kormányzó tölti be 50. születésnapját.
168 Óra vélemény: Felköszöntő

Félévszázadnyi élet után szokás önvizsgálatot tartani, egyfajta számadást készíteni, ami persze mindenkinek a magánügye. Mi csupán az elmúlt három évről készítettünk leltárt, és kötöttünk belőle egy hevenyészetten válogatott, közel sem teljes, tarka születésnapi szócsokrot a magunk szerény módján.

 

Fülkeforradalom–szabadságharc–emútnyócév–NER–Nenyi–kipateroltuk az IMF-et–hazamentek Jézuskát várni–gránitba vésett alaptörvény–pávatánc–saller–koki–a megújulás éve–az elrugaszkodás éve–az aratás éve–pofátlan–mindenki annyit ér, amennyije van–havi 47 ezer–tartsanak kecskét–szedjenek gombát–megvédjük a nyugdíjakat–senkit sem hagyunk az útszélén–Ócsa–az EU egy vidéki kócerájt sem tudna elvezetni–néhány idióta döntött Strasbourg-ban–demokratikus országban nincs helye az MSZP-nek–whiskyt rendelni a Titanicon–rendeljenek egy nagyfröccsöt a kocsmahangulat mellé–ne óbégasson!–romkocsma homálya–Békemenet–nem leszünk gyarmat–CÖF–szellemi honvédők–Közgép–műkörmös földbirtokos–trafikbotrány–nemtandíj–nemmegszorítás–tranzakciós illeték–chipsadó–mobiltelefon-adó–sárgacsekk-adó–ez egy adócsokor–egyszerűség-simplicity–unortodox–negatív növekedés–piros pöttyök–tündérmese–félázsiai népség–turulba születtünk–temetkezz magad!–adj be javaslatot, én csinálok törvényt... és így tovább, és így tovább.

 

A teljes írás a 168 Óra Online-on olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.