15 milliárdot égetett el a kormány a migránsellenes kampánnyal
A kvótakampányt a magyar politika legnagyobb és legköltségesebb mozgósításaként tarthatjuk számon: kormány által nyilvánosságra hozott összeg szerint bruttó 8,604 milliárd forintba került, ám mindent egybevetve ez az összeg inkább a 15 milliárdhoz közelít.
15 milliárdot égetett el a kormány a migránsellenes kampánnyal

A kvótakampányt a magyar politika legnagyobb és legköltségesebb mozgósításaként tarthatjuk számon: kormány által nyilvánosságra hozott összeg szerint bruttó 8,604 milliárd forintba került, ám mindent egybevetve ez az összeg inkább a 15 milliárdhoz közelít – ez pedig a kétszerese annak, mint amennyit az összes párt költött a 2014-es országgyűlési kampányra, vagy amennyit a britek összesen költöttek a Brexit-kampányban.

 

Mennyi az annyi? Jóval több...

 

A kvótakampányt a magyar politika legnagyobb és legköltségesebb mozgósításaként tarthatjuk számon: a kormány által nyilvánosságra hozott összeg szerint bruttó 8,604 milliárd forintba került, ám ehhez még hozzájön körülbelül 4,5 milliárd forint, ami a népszavazás technikai lebonyolításának költsége. Bár a kormány szerint ez az összeg „messze eltörpül azokhoz a költségekhez képest, amelyeket akkor kellene kifizetnie az országnak, ha Brüsszel életbe lépteti a betelepítési programot”.

 

Az index.hu azonban utánajárt a dolgoknak, ugyanis a kormány már jóval azelőtt megkezdte a kampányt, mint ahogy azt lehetett volna – ezek a költségek azonban kifelejtődtek a kormány által kalkulált összegből. Bár a kormány szerint ezek nem is számolandók a költségbe, hiszen a „migrációval összefüggő kommunikációs feladatok” ellátására fizették ki.

 

Habár februárban lett kitűzve hivatalosan a népszavazás októberi időpontja, a „tájékoztatás” – vagyis a kampány már jóval korábban, tavaly júniusban megkezdődött.

 

Az írás a Ténytár blogon folytatódik.

 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    *    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.