Hírek

2024.05.19.

Lengyel László: Magyar sorshúzás

Magyar kezében vagyunk. Orbán elleni népszavazásra és győzelemre viheti a népet vidéken és megbuktathatja Budapesten. Kikanyarodhatunk a történelmi főútra vagy vissza a szokott zsákutcába. A történelmi reflexek állandóan a rossz döntések irányába mutatnak. Az újabb és újabb szereplők szituációs tehetsége, vagyis a pillanat és a tér ideális kihasználása egyetlen rossz döntéssel szituációs katasztrófává válhat.
2024.05.19.

Az a cél, hogy megőrizzük a társadalom jelentősebb részének ép eszét

A CKP most könyv formájában is kiadta ezt a 2022-ben készült, az ellenzéki pártok és oktatási szakértők által kiizzadt oktatáspolitikai reformkoncepciót. A választások óta nem beszéltünk arról, hogy létezik egy ilyen anyag.
2024.05.15.

25 éve a NATO-ban: “van élet a szövetségen kívül, csak nem éppen biztonságos”

a magyar kormány állásfoglalásai éppen egy olyan időszakban gyengítik az Észak-atlanti Szerződés Szervezetét, amikor Európában csaknem 80 békés év után ismét háború dúl.
2024.05.14.

Az ellenzék jelene és jövője

Az elmúlt évtizedben az állam újra „foglyul ejtette” a társadalmat, a korábbihoz hasonló világba vezette vissza,
2024.05.12.

Kunhalmi Ágnes: a jóléthez szociáldemokrata kormányzás kell

Nincs jó társadalom baloldal nélkül, sem Európában, sem Magyarországon
2024.05.12.

Az Európai Magyarország 15 pontja: bemutatta programját az MSZP-DK-Párbeszéd koalíció

Az Európai Magyarország 15 pontja nevet viselő program célja, hogy közelebb hozza az erősebb és egységesebb Európát.
2024.05.08.

A kormány hibát hibára halmoz, az ellenzéknek ezt kell kihasználnia

A kormányzati propagandagépezetnek ugyan korlátlan a költségvetése, most mégsem találnak fogást az ellenzéken, hibákat pedig bőségesen vétenek. Így a pedofil-botrány, a gyermekvédelmi törvény visszásságai, valamint a korábbi iráni elnök magyarországi látogatása azt mutatja, hibát hibára halmoz a Fidesz. A kormánypárt zavarban van, Magyarország érdeke az, hogy ez ne is változzon, így jöhet el a kormányváltás két év múlva, 2026-ban
2024.05.06.

Vásárhelyi Mária: Magyar Péternek nincs igazán baja az Orbán-rendszerrel

Hihetetlenül turbulens napokat élünk, az emberek érdeklődnek a közélet iránt, ami az eddigi apátiával szemben pozitív változás, sok fiatalnak is a hétköznapok témája lett a politika.
2024.05.04.

„Ezt a nagyon fontos feladatát elmulasztotta az ellenzék. Nem szántotta fel a vidéket úgy, ahogy ígérte”

"A ma politikusainak nem csak társai jelentenek konkurenciát, hanem Rubint Réka vagy Kasza Tibor is, hiszen elvonják róluk a figyelmet" – mondta a Népszavának Merkovity Norbert politológus. A politikusok nem értik vagy a kommunikációjukért felelősők?
2024.05.01.

Maradjon meg a közvetlen összeköttetés Budapest, Tihany és Hévíz között!

Elfogadhatatlan, hogy május elsejétől a Volánbusz megszünteti a Tihanyba és Hévízre közlekedő buszjáratait!
2024.04.30.

Magyarország a hazánk, Európa az otthonunk!

A 20 évvel ezelőtti uniós csatlakozásról, annak fontosságáról, valamint a jelenlegi kihívásokról is beszélt Dr. Hiller István országgyűlési képviselő, az MSZP választmányi elnöke, napirend előtti felszólalásában. Mint mondta, az MSZP azon fog dolgozni, hogy a nemzeti és európai érdekek összekapcsolását hazánk a jövőben is az unió tagjaként tehesse meg.
2024.04.28.

Miért szavaz a minimálbéres építőmunkás arra a rendszerre, amelyben a MOL-vezér egymilliárdot kereshet?

Mivel magyarázható, hogy azok a társadalmi csoportok, amelyeknek alapvető érdekük lenne egy szolidáris állam fenntartása, ezért ragaszkodniuk kellene a baloldali értékekhez, mégis a jobboldalra szavaznak? Ezt a kérdést járta körül a Kecskeméten rendezett Van remény! Baloldal a változó világban című konferencia, amelyen a politikai és elméleti baloldal magyarországi és európai helyzetéről, 21. századi feladatairól és esélyeiről mondták el véleményüket gyakorló politikusok és elméleti szakemberek.
Miért szavaz a minimálbéres építőmunkás arra a rendszerre, amelyben a MOL-vezér egymilliárdot kereshet?
A weboldalon Cookie-kat használunk a felhasználói élmény javítása érdekében.
Bővebben