Felgyűrt ingujj - Interjú Tóbiás Józseffel

Amíg a választási rendszer nem változik, az MSZP együttműködik majd a többi balos párttal, de most nem ez a legfontosabb.- Aki személyesen beszélt Pásztor Alberttel, az tudja, hogy támogatható - mondta lapunknak az MSZP új elnöke.

Tóbiás József az MSZP új elnöke

Tóbiás József a szocialisták új elnöke, Gőgös Zoltán az alelnök, Botka László pedig a válaszmány elnöke.

Megszorítás alatt is épülnek a stadionok

A kormány 110 milliárd forintos megszorításról döntött tegnap annak érdekében, hogy tartani tudja az idei költségvetés hiánycélját. A spórolás azonban - a korábbi sajtóhírekkel szemben - nem érinti az országban folyó stadion-beruházásokat. A foci mindenek előtt.

Minden volt, csak konszolidáció nem

Lényegében 2010 óta megy a találgatás arról, hogyan és mikor fog lefékeződni az Orbán-kabinet forradalmi, központosító-belepiszkáló-beleszóló hevülete. Ezt a találgatást nem kis részben maga a Fidesz igyekezett napirenden tartani, Navracsics Tibornak például sikerült 2012-t és 2013-at is a konszolidáció éveként beharangoznia.

EBESZ: óriási bajok vannak az áprilisi választás tisztaságával

Az állami propaganda a kormánynak kampányolt, a választási rendszer átalakítása is a Fidesznek segített, a határon túli szavazatoknál sérült az egyenlőséghez való jog - csak néhány kritika ez az EBESZ most kiadott jelentéséből az áprilisi magyar választásról. Magyarország megsértette az EBESZ koppenhágai szerződését a demokratikus választások feltételeiről.

4,8 millióan élnek a létminimum alatt

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke szerint ma Magyarországon 4,8 millióan élnek a létminimum alatt. Korózs Lajos erről hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón beszélt.

Szobrot kapott Horn Gyula a XIII. kerületben

Felavatták Horn Gyula egykori miniszterelnök szobrát pénteken Budapesten, a XIII. kerületi Gyermek téren.

Kunhalmi Ágnes az MSZP új budapesti elnöke

Kunhalmi Ágnes az MSZP új budapesti elnöke. Kunhalmi Ágnes 53 szavazatot, a másik jelölt, Tüttő Kata 48 szavazatot kapott.

Az elveszett szavazók nyomában

Ha az ellenzék valaha többséget akar szerezni a magyar társadalomban, akkor két lehetősége van. Vagy meggyőzi a szavazókat a maga igazáról, vagy a politikáját igazítja – bizonyos kereteken belül – a választói igényekhez.

Háromszázmilliárdos alapot hozzon létre a kormány!

Az MSZP-frakció presztízsberuházások helyett háromszázmilliárd forintos alap létrehozását javasolja a devizahitelesek megsegítése érdekében - jelentette be az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Törvénnyel büntet a Fidesz

Csak azért sem hagyja annyiban a kormány, hogy az RTL Klub idén kevesebb reklámadót fizessen: az eredetileg a TV2-n könnyíteni kívánó törvénymódosítóhoz - miközben a jogszabály még hatályba sem lépett - hétfőn újabb módosítót nyújtott be a fideszes L. Simon László.

Az MSZP közös baloldali jelöltek indítását javasolja Budapesten

Az MSZP közös jelöltek indítását javasolja a baloldali pártoknak Budapesten az önkormányzati választáson - jelentette be Horváth Csaba, a párt fővárosi frakcióvezetője szombaton sajtótájékoztatón.

Orbán Viktor elszigetelődött Brüsszelben

A Magyar Szocialista Párt nevében gratulálunk Jean-Claude Junckernek bizottsági elnöki jelöléséhez. Abban vagyunk érdekeltek, hogy Magyarország és az Európai Bizottság együttműködése a jövőben sikeres és eredményes legyen.

Csak nem? Személyre szabták a szerencsejáték-törvényt?

Azért szakadt meg a törvényalkotási bizottság napirendjének megtárgyalása csütörtökön, mert kiderült: senki, még a kormánypárt képviselői sem tudják, mi végett került a törvénybe az áfamentesség ötlete - nyilatkozta Tukacs István az ATV Egyenes beszéd című műsorában péntek este.

RTL-ügy: Háborús viszonyok

Új fejezetéhez érkezett a kormány és az RTL küzdelme: a társaság elleni felülvizsgálati eljárásra utasította a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt Varga Mihály.

Szükség van baloldali újságra

Az MSZP szolidáris a Népszavával és kiáll a mellette. A párt meggyőződése, hogy szükség van olyan baloldali újságra, amely megjeleníti és tovább viszi az elmúlt 141 év valamennyi szociáldemokrata értékét.

Az MSZP-nek közösségként a közjót kell szolgálnia

Az MSZP-nek az a feladata Tóbiás József frakcióigazgató szerint, hogy közösségként működjön, nyitottan a civil szervezetek felé, s ennek a közösségnek egy célja van: a közjót szolgálni.

Tóbiás: 1998-ban Horn Gyula miatt léptem be az MSZP-be

Horn Gyulára nem csak ma, hanem munkám során mindennap emlékszem, példaadó személyisége kötelez arra, hogy az ő baloldali ethoszának szellemében szervezzük ismét váltópárti erővé a Magyar Szocialista Pártot.

Orbán pajtása jobban teljesít!

Vége a találgatásoknak: Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester közzétette vagyonnyilatkozatát, amelyet hónapok kitartó levelezésével, és közérdekű adatigénylésével is képtelen volt elérni a magyar sajtó.

Pestisként terjed a szegénység a Fidesz alatt

Az MSZP követeli, hogy a kormány ne vegye el a gyerekektől, nyugdíjasoktól és a beteg, elesett emberektől azt a 600 milliárd forintot, amelynek behajtását a konvergencia programban vállalták.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    +    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.