Reptér, vasút, stadion Felcsútra

Bár a Népszabadság szerint megadta az engedélyt egy felcsúti repülőtér kialakításához a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség és a Légügyi Hivatal is hozzájárult, utóbbi szervezet cáfolta az információt.

Orbánnak mennie kell!

Mesterházy Attila beszéde - 2014. január 25. Papp László Budapest Sportaréna.

Mesterházy kihívóként értékel

Évértékelő nagygyűlést tart az MSZP szombaton a Papp László sportarénában, a rendezvényen beszédet mond többek között Mesterházy Attila pártelnök és Zoran Milanovic horvát miniszterelnök.

Mesterházy: Készen állunk a kormányzásra

Most már nem lehet minden felelősséget csak a politikusokra hárítani, mi átléptük a saját árnyékunkat – üzeni az ellenzéki oldal fanyalgóinak Mesterházy Attila, a kormányellenes erők listavezetője.

Balra zárhat az ország

Az egyéni választókerületek mintegy felében eséllyel indulhat harcba az ellenzék jelöltje a kormánypártok emberével szemben. Legalábbis a Republikon Intézet felmérése szerint erősen fakul az ország narancsszíne, illetve Budapest megint erős bástya lehet és nem rés - szemben a jelenlegi ciklussal.

Élen jár a Fidesz a gyűlöletkampányban

Bár a baloldalt vádolják gyűlöletkampánnyal, most látható, hogy a jobboldal él ezzel az eszközzel. Molnár Zsolt, az MSZP kampányfőnöke így reagált a legújabb Kubatov-levélre, illetve a Civil Összefogás Fórum (CÖF) most kezdődött kampányára.

Megint szégyenlistán Magyarország

Az alkotmány 2013 márciusában végrehajtott módosítása még inkább aláásta az igazságszolgáltatás függetlenségét, és megfosztotta jelentős jogköröktől az Alkotmánybíróságot – szerepel az emberi jogi szervezet friss jelentésben.

Rezsicsökkentés: nem jött be

Az energiaszolgáltatóktól származó adatok alapján kijelenthető: a rezsicsökkentés nem segített a leginkább rászorulókon, újra emelkedik a késedelmesen fizetők száma. Ezzel szemben beruházások maradnak el, elbocsátanak az érintett, veszteséges cégek.

Április 6-án választunk!

Áder János köztársasági elnök április 6-ra tűzte ki a 2014-es választás időpontját. Az időpont nem volt teljesen váratlan.

Nyílttá vált a választás

Mesterházy Attila szerint ismét nyílttá vált az idei országgyűlési választás, hiszen a kedden összefogott baloldali pártok valós győzelmi eséllyel indulnak a választáson.

Harminc évig nyögjük az oroszok paksi hitelét

Kifejezetten jó áron épít két új erőműblokkot Pakson a Roszatom orosz atomenergetikai vállalat a Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint. Lázár János csütörtökön Budapesten ismét kijelentette: Brüsszel nem emelt kifogást az nukleáriserőmű-bővítésről szóló orosz-magyar szerződés ellen, amelyet jövő szerdán tárgyal a kormány.

Összeálltak: Mesterházy, Bajnai, Gyurcsány, Fodor

Az MSZP, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció (DK) megállapodott a közös listáról, az egyéni jelöltekről és a közös miniszterelnök személyéről - jelentették be kedd délben a Képviselői Irodaház épületében. Orbán Viktor kihívója ennek értelmében Mesterházy Attila, az MSZP elnöke.

A Feltétel Nélküli Alapjövedelem baloldali érték

Az MSZP üdvözli a Feltétel Nélküli Alapjövedelem (FNA) intézményének bevezetését szorgalmazó civil kezdeményezést, mert a jövedelemelosztás hazánkban jelenleg oly aránytalan, hogy az már a társadalom szétszakadásával fenyeget.

Mesterházy Attila: Na most akkor

...mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen… - írja Erdős Virág, persze ő a politikusokhoz intézi a kérdést a „nép” nevében, de néha a politikusok is ugyanezt kérdezik a néptől. Én az elmúlt egy-két évben folyamatosan ezt teszem. Kérdezek, érvelek, ha kell, vitázok, de próbálom megérteni, mire, kire van szüksége az országnak, a választóknak, a magyaroknak.

Mesterházy lesz Orbán kihívója

Megszületett a megállapodás a demokratikus ellenzék szorosabb együttműködéséről: az MSZP és az Együtt-PM közös listát állít, és várják a DK csatlakozását is. Bajnai Gordon hátrébb lépett, a közös miniszterelnök-jelölt Mesterházy Attila.

Bajnai mégis bővítené az ellenzéki összefogást

Az MSZP és az Együtt-PM közötti megállapodás kiterjesztésének és továbbfejlesztésének lehetőségeiről tárgyalna Bajnai Gordon a szocialistákkal. A hvg.hu korábban arról számolt be, hogy a két pártban elégedetlenek a szeptemberben kötött megállapodással, így felmerült, hogy Bajnai beáll Mesterházy mögé és mégis lesz közös miniszterelnök-jelölt.

Mesterházy: Munkát, kenyeret!

A hivatalos statisztika a héten javuló tendenciát vél felfedezni a munkaerőpiacon. Örülnék, ha ez valódi javulás lenne, de sajnos nem ez a helyzet: a szebb számok zömét a kétszázezer téli közfoglalkoztatottnak köszönhetjük. Márpedig a napocskarajzolás, lássuk be, nehezen tekinthető valós munkának. A Fidesz által négy éve megígért egymillió munkahelynek se híre, se hamva.

Átláthatóság: Simán lenyomta az MSZP a Fideszt és a többi pártot

Hiányos információk és gyenge átláthatóság jellemzi a magyarországi pártok honlapjait - derült ki a K-Monitor vizsgálatából. A közpénzfigyelő iroda arra volt kiváncsi, hogy a 2014-es választáson induló pártok mennyi információt közölnek magukról és működésükről.

Botrány botrány hátán

0 inShare Rezsiátverés, trafik- és földmutyi, vak komondor, tankönyvkáosz, szegénységi csúcs, NAV-botrány, államilag irányított korrupció - a szocialisták szerint ez jellemezte a kormány munkáját 2013-ban.

2013 a rombolás éve volt - december

A december sem maradt botrány nélkül. A gyanú szerint az adóhivatal ezermilliárdos áfacsalásokhoz asszisztál, ám a Fidesz az ügyben nem hajlandó vizsgálódni, megpróbálja szőnyeg alá söpörni a bejelentést, a politikai felelősséget elkenni, s a visszaélések bejelentőjét vádlottá tenni.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    *    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.