Visszavonatná a negyedik alkotmánymódosítást az EP
Gyakorlatilag minden kifogásolt intézkedést – a negyedik alkotmánymódosítástól az AB jogainak korlátozásáig – visszavonatna a magyar kormánnyal az Európai Parlament állampolgári jogi bizottsága.
Visszavonatná a negyedik alkotmánymódosítást az EP

A nemzeti konzultáció vicc volt, az alkotmány egypárti, és társadalmi párbeszéd nélkül fogadták el – többek között ezeket a megállapításokat tartalmazza az Európai Parlament állampolgári jogi bizottsága által a Magyarországról készített jelentéstervezet – értesült a 444.hu. A dokumentumot kedden délután mutatja be Brüsszelben a zöldpárti Rui Tavares portugál jelentéstevő. 

 

A portál azt írja: a 31 oldalas dokumentumban – amely részletes áttekintést ad arról, ki és miért vizsgálta eddig a magyar alkotmányosságot, és milyen aggályok merültek fel – Petőfi Sándort is idézik angolul: "There is no homeland where there are no rights" ("Haza csak ott van, hol jog is van"). Rui Tavares hangsúlyozza: a tagállamok olyan alkotmányt írnak, amilyet akarnak, addig, amíg az megfelel a 2. cikkben foglalt értékeknek.

 

A szöveg több súlyos megállapítást tesz: a nemzeti konzultáció vicc volt, és nem meglepő, hogy több intézmény is elkezdte vizsgálni az új magyar alaptörvényt, mivel az egyetlen politikai erő akaratát képviselte, és rendkívül gyorsan született meg minimális társadalmi inputtal. Kifogásolja, hogy a törvénytervezeteket rendre egyéni képviselői indítványokként nyújtotta be a Fidesz, visszaszorította ezzel a társadalmi párbeszédet.

 

A folytatást a nol.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    +    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.