Veszélyes játékot űz a Fidesz a tüntetőkkel
Szerdán az ötödik nagy megmozduláson is túl volt a demonstráló tömeg, a netadó elleni tüntetéshullám óta nem látott Orbán- és Fidesz-ellenes demonstráció lett a CEU bezárása köré szerveződött ügyből.
Veszélyes játékot űz a Fidesz a tüntetőkkel

Az ötödik megmozdulás volt a Fidesz számára a legveszélyesebb. Nem csak az eddig nem hallott rigmusok miatt (az Orbán, takarodj mellett zúgott az Elegünk van, az Itt a vége, Viktor és a Csalódottak vagyunk is), hanem azért is, mert a város több pontján vonuló, vezető nélküli tömeget semmi más nem hajtotta, csak a düh és kormánnyal szembeni elégedetlenség is.

Több tízezer csalódott tüntető egyesült a Kossuth téren és nem csinált más, csak dühös volt – ami veszélyes.

Főleg úgy, hogy a CEU bezárása és a civilek vegzálása után a tömeg spontán módon az Oktogonon már a Fideszre szabott választási törvény módosítását kezdte követelni, ami a kormányzásuk legfőbb záloga.

A felbőszült tömeg ösztönösen érzett rá arra, mi a Fidesz hatalmának titka.

A kormány visszakozni látszik, Palkovics László oktatási államtitkár Brüsszelben magyarázta el az uniós politikusoknak, hogy a magyar kormány semmilyen egyetemet nem zár be, a Soros-egyetemet sem. Majd arról beszélt, életben maradhat az egyetem, ehhez csak annyit kell tennie, hogy nem tartja be a törvényt.

Senki nem fog csodálkozni akkor, ha a Lex CEU-t végül – a netadóhoz és a vasárnapi boltzárhoz hasonlóan – visszavonják, a Fidesznek úgyis ott egy másik ügy.

Mert az Orbán-rezsimnek ellenségkép kell a működéshez, ami Gyurcsány és a menekültek után most Soros György, akinek a CEU mellett a civilszervezetekhez is köze van, a kormánynak pedig sokkal fontosabb, hogy őket ellehetetlenítse.

A cikk a 24.hu-n folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    -    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.