Varga Mihály szemrebbenés nélkül azt mondta
Nem is értjük, hogy ennyi javulás mellett miért nem érte még el az ország a teljes foglalkoztatottság idilli állapotát. A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai is a munkahelyek emelkedését jelzi, egybecsengve Varga Mihály minapi nyilatkozatával, amelyben 230 ezer új állásról beszélt. A valóság nem tényező.
Varga Mihály szemrebbenés nélkül azt mondta

A KSH jelentése szerint "2013. augusztus-októberben 3 millió 992 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, 57 ezer fővel több, mint 2012 azonos időszakában. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 1,1 százalékponttal emelkedett." Mi sem természetesebb, hogy ezzel párhuzamosan csökkent a munkanélküliség is: ugyanebben az időszakban "a munkanélküliek száma 434 ezer fő volt, 29 ezer fővel alacsonyabb, mint 2012 azonos időszakában, a munkanélküliségi ráta 0,7 százalékponttal, 9,8 százalékrara mérséklődött."

 

Álljon most itt egy idézet a Frankfurter Allgemeine Zeitungban kedden megjelent interjúból, amelyben Varga Mihály gazdasági minisztert kérdezték, egyebek mellett arról: "A kormány azt a célt is maga elé tűzte, hogy tíz év alatt egymillió új munkahelyet teremtsen. Valójában a statisztika eddig mintegy negyedmilliót tükröz. Ennek a felét külföldön dolgozó magyarok teszik ki. A másik fele közmunkából ered. Politikailag korrektnek találja-e azt, hogy ezt sikerként tűzzék zászlajukra? Válasz: 2010-hez képest ténylegesen 230 000-rel több a foglalkoztatott, tehát reális cél az évi 100 ezer új munkahely. A 230 ezerből 85 ezer a közfoglalkoztatott, 100 ezer a piacon helyezkedett el és durván 45 ezren mentek külföldre."

 

A cikk a Stop.hu-n folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    -    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.