Utálkozva, beszólogatva gyúr az ellenzék Bajnai visszatérésére
Óvodás akció, reklámfogás, az MSZP-hatalom restaurációja, oligarcházás – ellentmondásos reakciók születtek az elmúlt egy hétben az ellenzéki térfélen Bajnai visszatérési kísérletével kapcsolatban. Az MSZP-ben, az LMP-ben, a Millában és a Szolidaritásban is feszültségeket gerjesztett az október 23-ra tervezett akció, azóta is megy az üzengetés, a beszólogatás.
Utálkozva, beszólogatva gyúr az ellenzék Bajnai visszatérésére

A hvg.hu összeszedte az elmúlt napok aranyköpéseit.

 

„Reklámnak ez nagyon jó, de – ahogy Ági mondta – óvodás az egész” – adott igazat az MSZP elnökségi tagja, Szanyi Tibor az ATV vasárnapi műsorában a pártból tavaly nagy viták után kivált DK-s politikusnak, Vadai Ágnesnek, aki élesen bírálta a Bajnai Gordont is felléptető Milla október 23-i rendezvényét. Szanyi nem az egyetlen ellenzéki politikus, aki leszólta az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) demonstrációját. Amióta a hvg.hu megírta, hogy a volt miniszterelnök ezen a rendezvényen jelenti be visszatérését a politikába, az ellenzéki térfélen folyamatosan üzengetnek, beszólnak egymásnak azok, akik eddig is csak egyetlen dologban értettek egyet: 2014-ben le akarják váltani az Orbán-kormányt.

 

A múlt héten a hvg.hu számolt be róla, hogy a 2009-2010 közötti kormányfő elfogadta a Milla felkérését, hogy szónokoljon az ünnepi rendezvényen, ahol beszéde több lesz egyszerű bejelentkezésnél, a választásokig hátralevő időszak teendőiről, az ellenzéki együttműködés lehetőségeiről, lehetséges formáiról fog beszélni.

 

A cikkünk megjelenése utáni napokban Bajnai visszatérésére reagálva szinte mindenki mindenkivel összeveszett, de még a Milla által meghívott előadók közül is sokan elhatárolódtak a volt miniszterelnöktől, aki október 23-án előttük vagy utánuk fog beszélni a kormányváltás lehetőségeiről és az összefogásról. Összegyűjtöttük az elmúlt napok legerősebb mondatait, beszólásait. 

 

A teljes cikket a hvg.hu-n olvashatják el.

 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    -    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.