Ultimátumot adtak a hallgatók a kormánynak
Lényegében egyetlen korábbi követelésük sem teljesült - ezt állapították meg a felsőoktatás átalakítása ellen tiltakozó diákok tegnapi újabb fórumán, az ELTE Múzeum körúti épületének nagytermében. A több száz résztvevő február 11-ig adott időt a kabinetnek és jelentősebb tiltakozó akciókat is kilátásba helyeztek.
Ultimátumot adtak a hallgatók a kormánynak

A kormány a jelek szerint ezúttal sem hallotta meg a diákok hangját; Orbán Viktor a fórum idején Zürichben volt az Aranylabda-díjátadón, míg Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter péntekre adott időpontot az újabb egyeztetésre a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának. Pedig az egyik fő követelés éppen az volt, hogy a kormány ne csak a HÖOK-kal, hanem az Országos Felsőoktatási Érdekegyeztető Fórummal tárgyaljon.

 

Ultimátumot adtak a kormánynak az ELTE Bölcsészettudományi Karán rendezett tegnapi hallgatói fórum résztvevői. Eszerint ha február 11-éig a kabinet nem teljesíti követeléseiket, akkor jelentősebb tiltakozó akciót szerveznek, és akár az egyetemek körüli közlekedés megbénítása is szóba jöhet. Addig azonban csak kisebb akciók várhatóak, egyebek mellett azért, mert januárban a vizsgaidőszak miatt nehéz lenne a tiltakozások megrendezése. A mintegy 200-300 résztvevő legfontosabb követelése az volt, hogy a kormány ne csak a HÖOK-kal, hanem az Országos Felsőoktatási Érdekegyeztető Fórummal tárgyaljon. Ennek a HÖOK mellett része egyebek között a Hallgatói Hálózat, a Magyar Rektori Konferencia és a pedagógus szakszervezetek is. A tegnapi egyeztetést azért hívták össze a hallgatók, hogy áttekintsék a karácsony óta történt kormányzati lépéseket, amelyek a diákok szerint visszalépést jelentenek a korábbi bejelentésekhez képest (egyebek mellett az a lépés. hogy 16 szakon bizonyosan nem lesznek államilag finanszírozott helyek).

 

A beszámoló folytatását a népszava.hu-n olvashatják.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    *    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.