Újratervezés helyett újabb trükközés
Az elmúlt három év kormányzásának egyik legnagyobb botrányköve a választási rendszer átalakítása. A Fidesz mindenfajta konszenzuskeresés nélkül, kizárólag saját hatalmi érdekei szerint szabta újra Magyarország választási rendszerét. S bár az Alkotmánybíróság számos ponton alaptörvény-ellenesnek találta a Fidesz javaslatát, erre a párt új módosító csomaggal állt elő.
Újratervezés helyett újabb trükközés

A most benyújtott módosító javaslat a Fidesz beismerő vallomása. A javaslat megszünteti a választási feliratkozás intézményét a belföldi választóknak, azaz beismeri a regisztráció tarthatatlanságát, a választási regisztráció elbukását.

 

A benyújtott módosító csomag azonban továbbra is komoly bizonytalanságot hagy a választói névjegyzék összeállításában. A belföldi lakcímmel nem rendelkező választók névjegyzékbe kerülését bizonytalanná teszi, sőt felmerül, hogy a 2014-es választáson résztvevők köre megismerhetetlen lesz, vagyis megkérdőjelezhetővé válhat a választás tisztasága. Ugyanígy bizonytalanságot jelent a levélben szavazás intézményének leírt formája, amely szintén a választás tisztaságát veszélyezteti.

 

Molnár Zsolt teljes közleményét az mszp.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    +    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.