Újra nekimegy az EU-nak a Fidesz
Nyilatkozatot kíván elfogadni a fideszes kétharmad az Országgyűlésben arról, hogy az Európau Unió ne alkalmazzon kettős mércét a magyar rezsicsökkentés ügyében. Az MSZP viszont úgy véli: egy politikai nyilatkozattól nem lesz alacsonyabb a rezsi.
Újra nekimegy az EU-nak a Fidesz

Magyarország határozottan tiltakozik az ellen, hogy az Európai Unió politikai nyomást gyakoroljon és kettős mércét alkalmazzon a magyar rezsicsökkentés ügyében - a Fidesz szakpolitikusa, Németh Szilárd szerint ezt üzeni a rezsicsökkentés megvédéséről szóló nyilatkozat. Következő lépésként említette a vállalkozások energiaárának csökkentését.

 

A nyilatkozatról várhatóan hétfő este szavaz az Országgyűlés. A határozathozatal előtt tartott sajtótájékoztatóján Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa azt mondta: a nyilatkozattal a parlament határozott üzenetet küld az Európai Unió bürokratáinak, "a tisztességes profittal meg nem elégedő szolgáltatóknak és az őket kiszolgáló bajtársaiknak, a hazai és a nemzetközi baloldalnak".

 

Emlékeztetett: a kormányoldalt az késztette a nyilatkozat beterjesztésére, hogy az EU - a kötelezettségszegési eljárás előszobájának tekinthető eljárás keretében - kérdésekkel fordult a magyar kormányhoz a rezsicsökkentés ügyében. Németh Szilárd idézett az uniós megkeresésből, amely szerint sérti a versenypiacot és a diszkriminációmentesség elvét, hogy a családok rezsije csökkent, a cégeké azonban nem. Az EU másik kérdése - folytatta - a háztartási energia árának hatósági megállapítására vonatkozott, holott semmiféle hungarikumról nincs szó, hiszen Magyarországon kívül több más uniós tagállamban is alkalmaznak ilyet.

 

A teljes cikk a nol.hu-n olvasható el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    *    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.