Baloldali.hu - A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának

Újjászületésnap a Ligetben

MSZP  ─   Hír  ─   2014. május 02. 09:55   ─   2022. október 19. 22:33

Újjászületésnap a Ligetben
Az MSZP minden évben a legnagyobb, legszínesebb, leggazdagabb programot kínáló majálist rendezi a fővárosi Városligetben, ahol idén nem csak a munkát ünnepelték tízezrek, hanem az uniós csatlakozással újjászülető Magyarország tízéves születésnapját is.Az MSZP minden évben a legnagyobb, legszínesebb, leggazdagabb programot kínáló majálist rendezi a fővárosi Városligetben, ahol idén nem csak a munkát ünnepelték tízezrek, hanem az uniós csatlakozással újjászülető Magyarország tízéves születésnapját is.

 

Na igen. Más idők voltak. Akkoriban még nem fordult elő, hogy több mint fél órát kelljen várni Újlipótváros szélén, a panelházak tövében ácsorogva arra, hogy jöjjön végre egy ráadásul szimpla 75-ös troli. Akkoriban a Csepel Művek I-es kapuja elől még például 25-30 ezer dolgozó és családja indult a felvonulási térre. Felvonulni. Gyalog. A maga módján ez is tömegközlekedés volt, mégse szidta senki Tarlós Istvánt, meg az úgynevezett BKK-t. (Akkoriban maximum a Beszkártot lehetett szidni – azt is csak halkan.)

 

Az Index tudósítója szerint „vert sereg” ünnepel ma a Városligetben. Lehet, hogy vert, bár a főváros népe már április 6-án is a változásra szavazott. De hogy sereg, az biztos. Mondhatni megtelt délre a nagyrét, ahol minden évben a szocialista párté a legnagyobb, legszínesebb buli. Ez minimum több ezer embert jelent. Sereget, ha úgy tetszik.

 

Budapest a remény szigete

 

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője a színpadra lépve megköszönte, hogy hatodikán a fővárosban a baloldal győzött. Itt az összefogás került többségbe, kezdetnek nem rossz – jelentette ki. Ezért ez a város itt a remény szigete – tette hozzá. Horváth Csaba úgy fogalmazott: a májusi EP- és az őszi önkormányzati választás után legyen Budapest a szabadság szigete is.

 

„Nekünk, budapestieknek Európa egyet jelent a fejlődéssel. Európa benne van Budapest minden szépségében. A Margit hídban, a 4-es metróban, a Szabadság hídban, a Zeneakadémiában, az Állatkertben, vagy épp a megtisztított Dunában” – mondta Horváth Csaba a párt városligeti Majálisán.

 

A szocialisták fővárosi frakcióvezetője kijelentette: a Tarlós-féle városvezetés idején alig indultak beruházások és a Fidesz hibás döntései miatt már az uniós támogatások is veszélybe kerültek. Úgy fogalmazott: „ez nem hiba, ez már bűn”.

 

A frakcióvezető szerint Budapestnek biztonságosnak, tisztának és emberségesnek kell lennie, amelyet „nem pártkatonák és politikai szerencsevadászok irányítanak, hanem egy hozzáértő, szakértő csapat”. Mint említette: ő maga ezért a Budapestért dolgozik már 12 éve.

 

Horváth Csaba beszélt arról is, hogy Magyarország épp 10 éve lett az EU tagja. Mint mondta: Európával esélyt kaptunk, amellyel nekünk kell élnünk, mert „ha ezt az esélyt elengedjük, a szabadságunkat, a munkánkat, a biztonságunkat veszítjük el”.

 

„Mi, a baloldalon Magyarország jövőjét csakis az európai nemzetek közösségében látjuk” – mondta Horváth Csaba, aki a rendezvény résztvevőit az MSZP támogatására buzdította a május 25-i európai parlamenti választáson.

 

Az MSZP majálisáról készített teljes beszámolót az MSZP honlapján olvashatják el.