Tüntetés az Orbán-rezsim ellen
Finisébe érkezett a kampány; ma délután a Fidesz a Hősök terére várja híveit, holnap pedig a kormányváltó pártok rendeznek tüntetést az Operaház előtt.
Tüntetés az Orbán-rezsim ellen

"Akinek elege van az Orbán-rezsimből, jöjjön el március 30-án és mondjon rá hangos nemet, hogy április 6-án már igent is mondhassunk egy új korszakra!" - így hirdetik a Facebookon a kormányváltók nagygyűlését, amelyen a választási szövetség mind az öt vezetője felszólal. A demonstrációt Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt beszéde zárja. Az MSZP elnöke tegnap Keszthelyen ismét ismét elmondta, hogy kormányra kerülve négy év alatt negyedmillió valódi munkahelyet teremt majd a baloldal.

 

Nagygyűlések hétvégéje lesz a mostani. Ma délután 15 órára Orbán Viktor a Hősök terére szólította híveit, ide érkeznek a Fidesz által szervezett békemenet résztvevői is. Bár a békemenet mögött álló CÖF eddig azt állította, hogy nem fogadnak el segítséget a Fidesztől, kampányaikat és rendezvényeiket önállóan, magánadományokból fedezik, ennek az ellenkezője derült ki. A nyugat.hu oldalon hallható két telefonbeszélgetés például azt bizonyítja, hogy a szombathelyi Fidesz-irodában is fel lehetett iratkozni a békemenetre induló ingyenes buszokra, az irodai ügyintéző szerint az indulási helyszíneket "a kolléganő szervezi". Zalaegerszegről ezer forintért lehet szervezetten utazni, az ottani fideszesek a szimpatizánsokat tegnap arra figyelmeztették: "a helyek már nagyon fogynak". A Fidesz sms-ben is toborzott a békemenetre, amit kezdetben tagadott a párt, később azonban Zsigó Róbert, szóvivő ezt elismerte. Miután nem csak olyanok kaptak üzenetet, akik szerepelhettek a Fidesz-szimpatizánsok listáján, az ügyben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, illetve a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is vizsgálatot indított.

 

A kormányváltó pártok szimbolikus helyszínen, az Operaház előtt demonstrálnak holnap délután 14 óra 30 perctől. Ott, ahol 2012. január 2-án először tüntettek közösen az ellenzéki szervezetek és mozgalmak a hatályba lépő új alaptörvény ellen. A kormány ugyanis az Operaházban ünnepelte az alkotmányt, eközben az Andrássy úton a 2010-es kormányváltás utáni talán legnagyobb demonstrációt tartották Orbán Viktor rendszere ellen. A tüntetés szónokai között annak idején nem voltak pártpolitikusok, azóta azonban létrejött a kormányváltó szövetség, így a holnapi tüntetésen a baloldali közös lista első öt helyén álló politikusok mondanak beszédet. A felszólalók sorrendje: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke, Szabó Tímea, az Együtt-PM társelnöke, Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője és Mesterházy Attila, a MSZP elnöke. Az eseményt Kónya Péter, a 2012. január 2-i tüntetés főszervezője nyitja meg. Tóbiás József, az MSZP frakcióigazgatója a napokban közölte, a tüntetésre mindenkit várnak, aki kormányváltást akar és azt szeretné, hogy "a társadalom többsége ne legyen kirekesztve a hatalomból". A Facebookon így hirdetik a nagygyűlést: "Akinek elege van az Orbán-rezsimből, jöjjön el március 30-án és mondjon rá hangos nemet, hogy április 6-án már igent is mondhassunk egy új korszakra! (...) Mutassuk meg a hatalomnak, hogy ez itt a mi hazánk!". A rendezvényre érkezőket arra figyelmeztetik, hogy az Oktogon felől érkezzenek, a kisföldalatti a demonstráció ideje alatt nem áll meg az Operaháznál.

 

A folytatás a népszava.hu-n olvasható el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    +    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.