Tüntetés a Fidesz székházánál: 'A kormány gyűlöli állampolgárait'
Több százan tüntettek a jogállamért a Fidesz Lendvay utcai székházánál a párt 25. születésnapján. Az épületen a Fidesz egy molinót függesztett ki, ezen békés ünnepeket kívántak. A rendőrök ez alkalommal maguk védték az objektumot, és a környező utcákban is nagy számban voltak jelen.
Tüntetés a Fidesz székházánál: 'A kormány gyűlöli állampolgárait'

"Jogállamban akarunk élni! Addig nem hallgatunk, míg a Fidesz önkényének vége nem lesz" - mondta a Fidesz 25. születésnapjára és a negyedik alaptörvény-módosítás kihirdetésére időzített civil tüntetés egyik szónoka a kormánypárt budapesti, Lendvay utcai székházánál.

 

"Az Alkotmány nem játék" csoport által meghirdetett demonstráción többszázan vettek részt, fiatalok és idősebbek vegyesen. Feltűnt az LMP több politikusa, köztük Schiffer András.

 

Többen nemzeti lobogókkal, transzparensekkel (Ti vagytok azok, akik ellen '89-ben harcoltatok; Nem engedünk '89-ből), a szervezők pedig a régi Fideszre emlékeztető matricákat osztogattak. A tömeg a rendezvény alatt többször skandálta, hogy "itt a tavasz, itt a nyúl / Orbán Viktor önkényúr!"

 

A beszámoló folytatása a nol.hu-n érhető el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    -    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.