Törvénnyel büntet a Fidesz
Csak azért sem hagyja annyiban a kormány, hogy az RTL Klub idén kevesebb reklámadót fizessen: az eredetileg a TV2-n könnyíteni kívánó törvénymódosítóhoz - miközben a jogszabály még hatályba sem lépett - hétfőn újabb módosítót nyújtott be a fideszes L. Simon László.
Törvénnyel büntet a Fidesz

Csak azért sem hagyja annyiban a kormány, hogy az RTL Klub idén kevesebb reklámadót fizessen: az eredetileg a TV2-n könnyíteni kívánó törvénymódosítóhoz - miközben a jogszabály még hatályba sem lépett - hétfőn újabb módosítót nyújtott be a fideszes L. Simon László. Eszerint már csak az a cég csökkentheti a reklámadó alapját a korábbi évek elhatárolt veszteségével, amelyik tavaly veszteséges volt, vagy nullás eredményt ért el. Így a módosítás már egyértelműen az RTL-t kívánja sújtani, hiszen konkurensével ellentétben nyereséges volt.

 

"Szinte tudni lehetett, hogy ha az eredetileg elfogadott törvényt nem sikerül úgy megfogalmazni, hogy az ezt a célt elérje, azt azon nyomban módosítani fogják és még inkább az RTL-re szabják" - kommentálta a friss beadványt az RTL Magyarország. A társaság szerint ez nyílt beismerése annak is, hogy a különadónak semmi köze az arányos közteherviseléshez, amellyel eddig következetesen indokolták a reklámadót a kormánypárti politikusok. A csatorna nem hagyja annyiban, és régiós vezetőjük jelezte: nemzetközi bírósághoz fordulnak.

 

"Tanulmányozzuk az államfő által hitelesített törvényt, kiszámoljuk, hogy pontosan mekkora adót szabnak ki ránk, mert a pontos összeget még nem is tudjuk. De utána lépünk" - jelezte Andreas Rudas, a német RTL-csoport Délkelet-Európárt felelős regionális igazgatója a hvg.hu-n, hozzátéve: biztos abban, hogy a nemzetközi bíróság nekik ad majd igazat, még ha az ügy évekig is húzódhat, "végig kell csináljuk". Fideszes politikusok kitartóan céloznak arra, hogy a csatorna mindenféle számviteli trükkökkel két évig nem fizetett társasági adót - Varga Mihály gazdasági miniszter az adóhatóságot is rájuk küldte ezen felbuzdulva -, de Rudas kizárta, hogy ilyesmi történhet. Azt mondta, semmiféle törvényt nem játszottak ki, nem vetettek be illegális adózási cselt, ugyanis bármilyen üzleti műveletet hajtottak is végre, annak adóvonzatáról mindig konzultáltak az adóhatósággal, "annak jóváhagyása nélkül sosem" léptek. Ez egybecseng Kolosi Péter programigazgató múlt heti kijelentésével, ami szerint a NAV-nak már gyakorlatilag saját irodája van náluk, olyan gyakran ellenőriznek.

 

A cikk a népszava.hu-n folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    *    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.