Tóbiás József vitára hívja Orbán Viktort
Vitára hívja Orbán Viktort az MSZP elnöke. Tóbiás József egy rendhagyó közmeghallgatáson arra lenne kíváncsi, hogy mit gondol a miniszterelnök a magyarországi demokráciáról, arról, hogy merre tart az ország, és hogy mi a magyarság sorsa.
Tóbiás József vitára hívja Orbán Viktort

Vitára hívja Orbán Viktort az MSZP elnöke. Tóbiás József egy rendhagyó közmeghallgatáson arra lenne kíváncsi, hogy mit gondol a miniszterelnök a magyarországi demokráciáról, arról, hogy merre tart az ország, és hogy mi a magyarság sorsa. Az áprilisi időközi parlamenti választás egyik helyszínén, Ajkán az ott élők tennék fel kérdéseiket arról, hogy harc legyen-e és stadionok épüljenek, vagy létbiztonság, jó iskola és kórház, valódi érdekvédelem, demokrácia és társadalmi béke. Az MSZP elnök-frakcióvezetője arról is beszélt a tervezett vita helyszínén, hogy a Fidesz pár száz kiválasztottja a feudalizmus korát idéző előjogokkal bír, Kelet felé néz, és diktátorokkal üzletel. A többiek, a nyomorban tartott és megalázott milliók viszont Nyugat felé fordulnak, nyugalmat, gyarapodást akarnak, és egy európai Magyarországon szeretnének büszke hazafiak lenni. „Nem adjuk a voksunkat az országot Kelet felé, a polgárokat felemelkedés helyett szakadékba kormányzó Fideszre. S nem adjuk a Jobbikra sem, amely változást nem hoz, hiszen a Fidesz és a Jobbik egylényegű” - tette hozzá a nemzeti ünnep alkalmából tartott beszédében Ajkán Tóbiás József.

 

Tóbiás József ünnepi beszéde

 

Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!

 

1848 emléke régóta ad erőt és hitet azoknak, akik jobbá, élhetőbbé akarják tenni e hazát. Minden magyar büszkeséggel emlékezik arra a tavaszra, amikor a márciusi ifjak nem a nép helyett, hanem a nép nevében beszéltek. A társadalmi igazságosságért küzdöttek, azért, hogy érvényesüljön a 12 pont szellemisége, a szabadság, az egyenlőség és a testvériség.

 

Kedves Barátaim!

 

Ma mindenki ünnepel, és büszkén emlékezik erre a napra. Azonban sokan félreértik a forradalmat, félreértik annak eszmeiségét, fejet hajtanak Petőfi előtt úgy, hogy közben nap mint nap sárba tiporják emlékét, nem véve tudomást arról, hogy miért küzdött ő, és miért küzdöttek társai. Mit látunk ma?

 

„Csak a vak megszokás, a süket Hivatal
hozza koszorúit”

 

Ahogy Babits Mihály írja, megszokásból és nem meggyőződésből koszorúznak. Eleink a feudalizmus eltörléséért küzdöttek, a szabad sajtóért, a felelős kormány megalakításáért, a közös teherviselésért. De mit látunk ma? Hogy egy szűk elit - saját szavazóival sem törődve - taszítja nyomorba emberek millióit, a szabad médiát korlátozza, az újságírók nehéz helyzetben küzdenek azért, hogy eljuttassák kritikus írásaikat, riportjaikat azokhoz, akik megkérdőjelezik a rendszert, akiknek van igénye a kritikára, és akiknek elege van az elnyomásból, mert az orbáni hatalom önző, feudális.
Iskolásokat toboroznak az ünnepségre – Petőfit ünneplik, de nem értik. Nem értik, mert anno a szabadság és a társadalmi igazságosság megteremtéséért tört ki a forradalom. S épp a szabadság és a társadalmi igazságosság fájdalmas hiánya, az új feudalizmus az, amely ma is megbénítja, letöri az országot, a magyar családokat.

 

A folytatás az MSZP honlapján olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    -    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.