Tóbiás József: Nem lehet leírni bennünket!
Az ellenzék nem narrálhatja tovább a saját magáról szóló dokumentumfilmet, az országról kell beszélnie – mondja lapunknak Tóbiás József. Az MSZP elnöki székének várományosa véget vetne a párton belüli generációs vitának, és úgy látja, aki akart,már két és fél éve elment Gyurcsánnyal.
Tóbiás József: Nem lehet leírni bennünket!

Az ellenzék nem narrálhatja tovább a saját magáról szóló dokumentumfilmet, az országról kell beszélnie – mondja lapunknak Tóbiás József. Az MSZP elnöki székének várományosa véget vetne a párton belüli generációs vitának, és úgy látja, aki akart,már két és fél éve elment Gyurcsánnyal. Arról is beszél, hogy szükséges az összefogás, de máshogy, mint áprilisban, előbb mindenkinek építkeznie kell. Szerinte eljött az ideje, hogy a többi ellenzéki párt is megnevezze főpolgármester-jelöltjét, és ha lesz olyan, akivel győzni lehet Budapesten, meg fognak egyezni.

 

- Elkezdte már összegyűjteni az elnökjelöltséghez szükséges háromezer aláírást?

 

- Még nem, arra a kongresszusig van idő. Emellett írnom kell egy pályázatot arról, hogy mire készülök elnökként, mit vállalok, azt el kell küldenem a helyi és megyei tisztújítások után megalakuló jelölőbizottságnak. Most ezen dolgozom úgy, hogy minél több olyan ember véleményét meghallgatom, akinek fontos az, hogy miként nézhet ki a Fideszen túli világ. Így áll össze az a terv, amelyet megosztok a kongresszussal.

 

- Melyik volt az a pillanat, amikor eldőlt, hogy indul az elnökségért?

 

- Nem tudom visszaidézni.

 

- De nem közvetlenül április 6. után történt.

 

- Nem. A parlamenti választási vereség után is úgy gondoltam, hogy változtatni kell, de a változás irányáról és mélységéről sosem egy ember, hanem mindig a közösség dönt. Az EP-választási kampány közelsége miatt akkor erre nem volt idő. Egyébként is azt tanultam meg az MSZP-ben, hogy munkára kell jelentkezni, ha van feladat, azt kell elvégezni. Így jött az elnökjelöltség is. Nem egyedül döntöttem.

 

- Kényszer volt, vagy úgy érezte, hogy eljött az ön ideje?

 

- Mesterházy Attila lemondása után annyira gyorsan történt minden, hogy ez nem így vetődött fel. Leültünk az országos választási bizottság tagjaival, a megyei elnökökkel, és megbeszéltük, milyen teendőink vannak. Azt mondtam, van olyan feladat, ami elől nem ugranék el, sőt szívesen vállalkozom rá. Éspedig arra, hogy az MSZP újraépítésével képessé váljunk azoknak a képviseletére, akik nem erre a kormányra szavaztak, és a társadalomban többséget szerezzünk annak, amiben hiszünk. Ehhez sok mindenen változtatnunk kell.

 

Az interjú folytatását a nol.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    -    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.