Tóbiás József az MSZP új elnöke
Tóbiás József a szocialisták új elnöke, Gőgös Zoltán az alelnök, Botka László pedig a válaszmány elnöke.
Tóbiás József az MSZP új elnöke

A Magyar Szocialista Párt és az ország megerősítésére tett ígéretet Tóbiás József, a szocialisták új elnöke a megválasztását követő beszédében. A politikus hangsúlyozta, már ellenzékben azon dolgoznak, hogy jobbá tegyék az országot. Az MSZP példamutatásával a szabadság, az egyenlőség és a szolidaritás értékeit kívánja képviselni - fejtette ki, hozzátéve: egy erős baloldali párt és nem egy "szivárványkoalíció" létrehozására kapott mandátumot. A szélkakas politikája ugyanis csak rombol - mondta Tóbiás József, aki hirtelen kanyarok és "ötletparádé" nélküli pártvezetést ígért.

 

A reggel kilenckor kezdődött kongresszus elején a párt különböző testüleinek vezetői ismertették a beszámolójukat, amelyet nem követett vita. Felszólalt Mesterházy Attila is, aki információink szerint közölte, hogy nem akar reagálni az őt ért támadásokra, és valószínűleg a nemrég, az MSZP-n belül alakult Deák Kör nyilatkozataira reagált, amikor azt javasolta: felelősen használják a média felületeiket azok, akiknek van ilyen.

 

Arról vita volt, hogy hány alelnöke legyen a Szocialista Pártnak, végül a többség úgy szavazott, hogy a jelenlegi kettő helyett mától három lesz.

 

Az egyedüli elnökjelölt Tóbiás József is megtartotta beszédét, és egyebek mellet azt hangsúlyozta, hogy sem generációs ellentétet, sem restaurációt nem szeretne a pártban.

 

A szavazatok összeszámlálása után kiderült, hogy Tóbiás József az új elnök, 293 támogató vokssal. Gőgös Zoltán lett az elnökhelyettes 266 szavazattal, a választmány elnöke pedig Botka László, aki 267 szavazatot kapott. A küldöttek száma több mint 330, a vendégeké pedig több mint 100.

 

(MTI)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    -    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.