Baloldali.hu - A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának

Tóbiás: dilettáns a kormány és a jegybank politikája

MSZP  ─   Hír  ─   2015. január 19. 14:15   ─   2022. október 19. 22:33

Tóbiás: dilettáns a kormány és a jegybank politikája
Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint a forint árfolyamának nagy mértékű ingadozása egyértelműen igazolja, hogy a régiós valuták közül a magyar fizetőeszköz a legsebezhetőbb, ennek oka pedig a kormány és a Magyar Nemzeti Bank dilettáns politikája.Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint a forint árfolyamának nagy mértékű ingadozása egyértelműen igazolja, hogy a régiós valuták közül a magyar fizetőeszköz a legsebezhetőbb, ennek oka pedig a kormány és a Magyar Nemzeti Bank dilettáns politikája. Tóbiás József csütörtöki sajtótájékoztatóján azt is mondta: az elmúlt négy évben a Fidesz volt az egyetlen, amely veszélyeztette az emberek szabadságát, a sajtószabadságot.

 

Az pártvezető szerint nem lehet, hogy a kormány a forint árfolyamával történteket kizárólag a világgazdaságban zajló folyamatokkal magyarázza. A szocialista parlamenti frakció tanácskozása után hangsúlyozta, a kormánynak a jegybankkal együtt biztosítania kellene a stabilitást, a biztonságot, figyelniük kellene a világban zajló folyamatokat, és olyan gazdaságpolitikát kellene kialakítaniuk, amely megvédi a magyar állampolgárok forintjait.


    
Nem ingatlanvásárlásokkal, zongoravásárlással kellene foglalkozni - mondta Tóbiás József a jegybankra utalva.


    
Szavai szerint ma 100 ezer autóhiteles és személyi hitelt felvevő ember retteg attól, mi fog történni.


    
A svájci központi bank (SNB) csütörtökön eltörölte a franknak az euróval szembeni árfolyamküszöbét, ennek következtében jelentősen gyengült a forint a svájci frankkal szemben, de nagy ívet járt be a forint/euró árfolyam is.

 

A folytatás az MSZP.hu-n olvasható.