Több ezren tüntettek az alkotmánymódosítás ellen
Több ezren, főként fiatalok gyűltek össze eddig az Alkotmány utcában, hogy tiltakozzanak az alaptörvény újabb, immár negyedik módosítása ellen. Többeknél transzparens hirdeti: az alkotmány nem játék. A "hivatalos" tüntetés lezárta után a tömeg megindult a Képviselői Irodaházhoz. A tüntetés koraeste a Sándor palotánál fejeződött be, a demonstrációt hétfőn folytatják.
Több ezren tüntettek az alkotmánymódosítás ellen

18:38 - Hétfőn folytatódik a tüntetés- Hétfőn hánykor? - rivall egy női hang az Alkotmánybíróság előtt - Hétfőn nyolckor, a Sándor palota előtt!- érkezik a válasz. Az Alkotmánybíróság előtt protestálók ugyanis a hét első napjára újabb demonstrációt hirdettek, hogy arra kapacitálják a köztársasági elnököt, mellőzze az alaptörvény módosításának szignálását. Ezt megelőzően arról beszéltek, hogy mindössze pár napig van Alkotmánybíróság (értsd: amíg a Tisztelt Ház rá nem bólint az alaptörvény átszabására).

 

Mivel össznépi elégedetlenség idején virágoznak a kecskerímek a tömeg az "Ez még csak a kezdet, Orbán Viktor reszkess" formulával ígéri meg, hogy addig folytatódnak a tüntetések, amíg a kormánypártok el nem állnak az alkotmány újbóli módosításától. Tóth Fruzsina Márta, a Hallgatói Hálózat aktivistája arra kéri a tömeget, a Himnusz eléneklésével zárják a demonstrációt, aztán menjen mindenki haza. A szó meghallgattatik, majd a demonstrálók csendesen levonulnak a Budai hegyekből.

 

A teljes beszámolót a népszava.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    +    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.