Több a munkanélküli, mint a kormányváltáskor
Ma 170 ezerrel több a munkanélküli Magyarországon, mint a pénzügyi-gazdasági válság 2008-as kezdetekor, és csaknem 30 ezerrel több a kormányváltáskor mértnél.
Több a munkanélküli, mint a kormányváltáskor

Gúr Nándor, a parlament foglalkoztatási bizottságának elnöke közölte: a tavalyi év végén és a 2012 elején tapasztalt 11,6 százalékos munkanélküliségi ráta is nagyobb az egy évvel korábbinál. Ráadásul - folytatta - a munkanélküliség átlagos időtartama csaknem másfél év, miközben az ellátás időtartamát a kormány kilencről három hónapra csökkentette.

 

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a foglalkoztatottak száma 2008 őszén több mint 3,9 millió volt, ma viszont több mint százezerrel kevesebben dolgoznak ennél, és a foglalkoztatás a kormányváltás óta is csak a statisztikai hibahatáron belüli növekedést mutat.

 

Gúr Nándor szólt arról is, hogy bár a három évvel ezelőtti 73 ezer forintról mostanra 93 ezerre nőtt a minimálbér összege, annak nettó értéke - az adóváltozások miatt - valójában nem emelkedett, ugyanakkor a változás lényegesen több terhet rakott a munkaadókra.

 

Az MSZP alelnöke végezetül arról is tájékoztatott, hogy miután Borsod-Abaúj-Zemplén megyében csaknem nyolcszáz pedagógus hónapok óta nem kapta meg fizetésének egy részét - a túlórapénzt és a helyettesítésért járó összeget -, a munkaügyi hatósághoz fordul, hogy ugyanúgy lépjen fel az ügyben a megyei intézményfenntartóval szemben, mint magánvállalatok esetében tenné. (MTI)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    -    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.