Tízezren kerülhetnek utcára Orbánék miatt
A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának támogatására is kevesebbet költene jövőre a kormány. Ennek nyomán sokan veszíthetik el a munkahelyüket. Emiatt a szakszervezet végső esetben kész utcára vinni a kerekes székeseket.
Tízezren kerülhetnek utcára Orbánék miatt

Tízezer megváltozott munkaképességű ember kerülhet utcára, mert a költségvetés tervezete szerint ötmilliárd forinttal kevesebbet szánnak jövőre a foglalkoztatásuk támogatására – tudtuk meg Király Andrástól, a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 elnökétől. Az érdekvédő hangsúlyozta: a tárgyalásos megoldások híve, de figyelemfelhívó levelükre nem kaptak választ sem a kormányfőtől, sem a szakminiszterétől.

 

Ezért azt mondja, ha végképp nem lesz más megoldás, kerekes székesekkel töltik majd meg a Kossuth teret. A szakszervezet vezetői a megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató mintegy ötven akkreditált céget – ezek zömében nonprofit kft.-k – tömörítő Védett Szervezetek Országos Szövetsége képviselőivel a rehabilitációs párbeszédbizottság november 20-i ülésén találkoztak.

 

Ott a munkaadóktól azt a tájékoztatást kapták, hogy az ötmilliárdos elvonás és a kényszerű költségcsökkentő intézkedések miatt a nagyjából negyvenezer érintett dolgozó közül akár tízezren is elveszíthetik az állásukat – mondta Király. A megváltozott munkaképességű embereket – e körbe tartoznak például fogyatékkal élők, illetve olyanok is, akik korábbi munkakörük betöltésére betegség miatt váltak alkalmatlanná – határozott idejű, egy évre szóló szerződéssel foglalkoztatják, és a megállapodások december 31-ig szólnak.

 

A ciukk a Nol.hu-n folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    -    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.