Tízezrek mentek a netadó ellen
Vasárnap délután 48 órás ultimátumot adtak az internetadó ellen tüntetők a kabinetnek. Mivel a kormány a határidő lejártáig nem mondott le az új sarcról, az ingyenes világhálóért küzdők megint az utcára vonultak. A demonstrálók újra a József nádor téren gyülekeztek és mentek a Clark Ádám térre.
Tízezrek mentek a netadó ellen

Vasárnap délután 48 órás ultimátumot adtak az internetadó ellen tüntetők a kabinetnek. Mivel a kormány a határidő lejártáig nem mondott le az új sarcról, az ingyenes világhálóért küzdők megint az utcára vonultak. A demonstrálók újra a József nádor téren gyülekeztek és mentek a Clark Ádám térre. Folyamatosan zúgott az „Orbán, takarodj!”, a tüntetés fél kilenckor a Clark Ádám térnél hivatalosan véget ért. Akik nem akarták abbahagyni, azok a Kossuth térig és a Gyorskocsi utcáig mentek.

 

Két nappal ezelőtt, vasárnap este is a József nádor térre hirdetett demonstrációt a Százezren az internetadó ellen elnevezésű Facebook-közösség. Kezdetben úgy tűnt, a netadó elleni tüntetés csak egy lesz a kisebb-nagyobb kormánykritikus megmozdulások sorában, ám hamar kiderült, hogy a megmozdulás más, mint a többi. Több ezren gyűltek össze már a József nádor téren, és percről percre többen csatlakoztak a tiltakozáshoz, amikor pedig a menet elindult a Hősök tere felé, a szervezők szerint már mintegy 40 ezren skandálták, hogy nem fizetnek netadót.

 

A tüntetés – miként arról többször írtunk – nem csak a mérete miatt keltett nagy visszhangot: a demonstráció hivatalos befejezése után több százan, köztük vélhetően balhét kereső ultrák is, a Fidesz Lendvay utcai székházához vonultak, és megrongálták az épületet. Több ablakot, redőnyt betörtek, kerítést döntöttek ki.

 

Noha a vasárnap esti tüntetés után a Fidesz elsősorban az „erőszakra" és a „vandalizmusra" próbálta helyezni a hangsúlyt, addig több tízezren inkább arra figyeltek: enged-e vajon a kormány a tüntetőknek, lemond-e az adó tervéről 48 órán belül? A kabinet részben visszakozott, puhított a tervén, ezzel azonban nem érték be a szervezők, így újra meghirdették a tüntetést.

 

A folytatás a nol.hu-n olvasható el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    *    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.