Távol a valóságtól: Orbán Gyurcsányt idézve vitázott
Újdonság ugyan alig hangzott el a miniszterelnök évadnyitó parlamenti beszédében, mégis, rég hallottuk a kormányfőt ilyen vehemenciával csúsztatni, kommunistázni, sőt, a vita csúcspontján még az őszödi beszéd is előkerült. A tények - úgy tűnik - senkit nem zavarnak a parlamentben.
Távol a valóságtól: Orbán Gyurcsányt idézve vitázott

Aki rendszeresen hallgatja Orbán Viktor beszédeit - interjúnak a műfaj iránti tiszteletből sem neveznénk ezeket a megszólalásokat - a Kossuth Rádióban, annak sok újdonsággal nem szolgált a kormányfői beköszönés. Talán csak a jelzős szerkezetek lettek szebben feldíszítve, Habony Árpád hímezte tovább a valóságot eltakaró narancsszín leplet: a túlzottdeficit-eljárás alól "férfias küzdelemben" szabadultunk, akárcsak az IMF "szorításából", "soha nem álltunk még ilyen biztos lábakon", a költségvetési politika fegyelmezett, a kormány stabil, a magyar emberek egységesek és összetartóak, megvédtük a nyugdíjasokat, tovább ütjük a multikat és a bankokat. Egy szusszra becsülendő teljesítmény. Nagy levegő: csökken a munkanélküliség, nő a foglalkoztatottság, alacsony az infláció, béremelések, növekedési fordulat, jövőre 2 százalékkal bővülő GDP, nem tengődünk, saját lábunkon állunk. 

 

Új levegő, hisz mindezen már túl vagyunk, ezért most újabb rezsicsökkentés jön, no meg devizahiteles-mentés. A kormányfőtől megtudhattuk, hogy akkor lesznek biztonságban a magyar családok, ha a bankok vagy a multik nem húzhatják ki a zsebükből a pénzt. Magyarország megszabadult a kiszolgáltatottságot okozó tényezőktől, úgymint: pénzvilág, Európai Unió, mohó multik. De nem csak a rezsitől, hanem a devizahitelektől is meg kell ám szabadulni - így a miniszterelnök, ezért megismételte a korábbi ultimátumot: ha november egyig nem módosítják a bankok úgy a szerződéseket, hogy magukra vállalják az eddigi, árfolyamváltozásokból eredő veszteséget, akkor majd megteszi a kormány.De hogy ne legyen szakítás az elmúlt három év stílusától, Orbán a végére megint visszahozta az ostromlott erőd képet, kijelentve: további támadások várhatóak az ország ellen, de eddig a bankok és a multik voltak erősebbek, most azonban már mi vagyunk azok, így nekik kell alkalmazkodni hozzánk, a gyarmatosítás kora lejárt.

 

A cikk a Stop.hu-n folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    *    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.