Szüljön! - sötétség a magyar parlamentben
Talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább négy-öt gyereket, és akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnék egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak – így érvelt a fideszes Varga István a tegnap éjjeli parlamenti ülésen, melyen a családon belüli erőszakról szóló népi kezdeményezés vitáját tartották.
Szüljön! - sötétség a magyar parlamentben

Már az is nagy felháborodást keltett, hogy a Parlament éjjel háromra tűzte ki annak a népi kezdeményezésnek a tárgyalását, melynek a célja az volt, hogy legyen önálló büntetőjogi törvényi tényállása a családon belüli erőszaknak Magyarországon. Noha az LMP frakcióvezetője jelezte a házelnöknek, hogy „illendő lenne tévéközvetítés alatt beszélni egy ilyen súlyú, és 103 ezer ember által aláírt indítványról”, a kormánypártok ezt leszavazták, így a vitára a sötétség leple alatt került sor.

 

Mint kiderült, nem csak kint volt sötét.

 

Az már az alkotmányügyi bizottság hétfő délelőtti ülésén kiderült, hogy a kormánypártok nem támogatják a kezdeményezést, de ilyen avítt és nevetséges érvekre senki sem számított. A vita ráadásul nem a családon belüli erőszakról és annak jogi tényállásáról szólt, hanem férfi és nő közötti problémáról – írja a Hvg.hu.

 

„A fiatal nők legfontosabb hivatása a gyerekszülés” – ez a véleménye például Varga István fideszes képviselőnek, aki azt is hozzátette, az anyák jobban tennék, ha szülnének két-három vagy inkább négy-öt gyereket, a politikus szerint ez megoldaná a családon belüli erőszak kérdését. Mint mondta, a nők az emancipáció és az önmegvalósítás mellett elfelejtettek szülni, és emiatt fogy a magyar.  

 

A teljes cikket a nol.hu-n olvashatják.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    -    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.