Szonda Ipsos: Fidesz-MSZP: 37-31
A nyári hónapokban folyamatosan nőtt a pártoktól távolságot tartók száma, arányuk már 54 százalék az ország felnőtt lakosságán belül - derül ki az Ipsos közvélemény-kutatásából. A biztos pártválasztók körében a Fidesz hat százalékkal, az összes választó körében 3 százalékkal vezet az MSZP előtt.
Szonda Ipsos: Fidesz-MSZP: 37-31

A nyári hónapokban folyamatosan nőtt a pártoktól távolságot tartók aránya. A biztos pártválasztók körében a Fidesz 37 százalékkal vezet, az MSZP 31 százalékon, a Jobbik 19 százalékon áll, az LMP-nek 5, a Demokratikus Koalíciónak (DK) 4 százalékos a tábora - derül ki az Ipsos augusztus közepén, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásának eredményéből.

 

Az intézet csütörtökön közölt kutatása szerint a Fidesznek 1 százalékponttal emelkedett a támogatottsága, így jelenleg a választókorú népesség 17 százaléka - nagyjából 1,4 millió ember - áll a kormánypárt mögött. Az MSZP maradt azon a szinten, ahol egy hónapja is elhelyezkedett: 14 százaléknyian, körülbelül 1,1 millióan sorakoznak fel mögéjük. A Jobbik 2 százalékpontos veszteséget szenvedett el, jelenleg 8 százalékos, bő hatszázezres a tábora. Az LMP támogatottságának nyár közepén tapasztalt 2 százalékpontos csökkenéshez újabb 1 százalékpont társult, az ökopártot ezúttal a választásra jogosultak 3 százaléka preferálja, így bő negyedmillió híve van. A DK-t ezúttal is a szokásos arányban, 2 százaléknyian, nagyjából 150 ezren támogatják.  

 

A teljes cikk a hvg.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    +    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.