Szex és drog a bajai kampányban
Szexista weboldallal és utcai drogárusítással riogató telefonos kampánnyal próbálják meg lejáratni a vasárnapi bajai időközi önkormányzati választás baloldali jelöltjét, válaszul a Fidesz indulóját áltraffipaxozással vádolja egy MSZP-közeli blog.
Szex és drog a bajai kampányban

Orbán Viktort hiába várta 150 fős közönség a városban, a miniszterelnök az utolsó pillanatban lemondta a részvételt. Helyben az terjedt el, hogy távol akarta tartani magát az elszabaduló negatív kampánytól, Orbán budapesti stábja szerint azonban nem is volt betervezve a látogatás.

 

Fokozódik a helyzet a hétvégi bajai időközi önkormányzati választás kampányában. Haláleset miatt üresedett meg egy önkormányzati képviselői mandátum, melyért a verseny folyik, a bajai időközi – hasonlóan az őszi szigetszentmiklósi és a váci választáshoz – pedig a jövőre esedékes parlamenti választások közelsége miatt lett presztízskérdés: Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon is Bajára látogat. Úgy volt, hogy szerdán Orbán Viktor is részt vesz egy, a rezsicsökkentésről szóló fórumon, azonban az utolsó pillanatban mégsem jelent meg a rendezvényen. Csütörtökön az derült ki, hogy a miniszterelnök látogatását helyben meghirdették, Orbán viszont Budapesten volt, és stábja szerint nem is tervezte, hogy részt vesz a bajai rezsicsökkentést támogató rendezvényen, amelyet végül Zsigó Róbert polgármester-pártszóvivő vezetett le.

 

A jobboldali jelölt Kovács Csaba, aki amellett, hogy biztonsági őr a Magyarországi Németek Művelődési Központjában, Zsigó Róbert fideszes polgármester közeli barátja. Az Együtt–MSZP–DK Teket Melinda újságírót támogatja. Teket a helyi kábelcsatorna, a Dél TV főszerkesztője. Bár a baloldalnak csak 2002-ben sikerült nyernie ebben az erősen jobboldali körzetben, a mindkét oldalról meginduló negatív kampány, valamint a baloldali pártvezetők csatasorba állítása kiélezett küzdelemre utal.

 

A teljes cikk az Indexen olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    -    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.