Széll Kálmán Terv 2.0. - Vonják vissza az elképesztő adóötleteket
MSZP: Orbán Viktor miniszterelnök adjon magyarázatot arra a korábbi nyilatkozatára, miszerint év közben nem szabad adókat módosítani.
Széll Kálmán Terv 2.0. - Vonják vissza az elképesztő adóötleteket

Burány Sándor felidézte: április 13-án Orbán Viktor, a közszolgálati rádiónak adott interjújában többek között azt mondta, hogy "év közben nem szabad az adókat módosítani, csak súlyos kényszer esetén, és ilyen most nincs". A politikus az MSZP nevében arra szólította fel a miniszterelnököt, adjon magyarázatot arra, miért változtatott álláspontján tíz nap leforgása alatt, mondja meg, melyik állítása a hazugság.

 

A tranzakciós és telekommunikációs adó tervére utalva Burány Sándor azt mondta: ezeket az adóelképzeléseket haladéktalanul vissza kell vonni, és vissza kell térni az MSZP által korábban szorgalmazott igazságos, gazdaságot élénkítő, progresszív személyi jövedelemadó-rendszerhez, amely betömné azt a lyukat a költségvetésben, amelyet az Orbán-kormány maga okozott.

 

A szocialista politikus egy olyan jövőbeli helyzetet vázolt fel, amelyben egy tankolás után már nem csak a megemelt jövedéki adóval terhelt benzint kell majd kifizetni, hanem fizetni kell a bankkártya használatért és ez erről szóló banki sms-ért is, majd ha "elborítja a vér az agyunkat" és ennek következtében balesetet okozunk vagy szenvedünk, akkor a megnövelt baleseti adót is ki fogjuk fizetni. "Ez így tűrhetetlen, ezek az adók nevetségesek. Lennének, ha nem lennének véresen komolyak" - fogalmazott a politikus, aki szerint kormány újabb és újabb adóötleteit látva egy egész ország találgatja, hogy "ez most vicc vagy komoly".

 

Hozzátette: nem tudnak szabadulni a gondolattól, hogy mindez egy olyan hatalmi játszma része, amely sokkal inkább hasonlít egy gigantikus szerencsejátékhoz, amiben "Orbán Viktor miniszterelnök a rulett asztalnál feltette tétként az egész országot".

 

Burány Sándor arról is beszélt, hogy a javaslatok szemmel láthatóan nem voltak előkészítve, amit szerinte az bizonyít, hogy a közzététel napján kormánypárti képviselők rémhírnek minősítették a sárgacsekk-adó ötletét, és elképzelni sem tudták a mobiladót, valamint a Széll Kálmán Terv 2.0-ás változatában megjelenése óta számos elírás, sajtóhiba, elütést, hibás vélemény található.

 

Látszik, hogy ezekbe a tervekbe sem a kormány tagjai, sem a kormány meghatározó politikusai, sem a frakció tagjai nem voltak beavatva - jelentette ki Burány Sándor. (MTI)
 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    +    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.