Szegedi Csanád rabbihoz ment, és ellátogat Auschwitzba is
A volt jobbikos politikus úgy érzi, bizonyos értelemben sorstársa Köves Slomónak. A volt jobbikos Szegedi Csanád felkereste Köves Slomó rabbit. Az EP-képviselő megerősítette információnkat. A Károly körúton, az EMIH (Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség) központjában péntek délelőtt találkoztak.
Szegedi Csanád rabbihoz ment, és ellátogat Auschwitzba is

A Jobbik hivatalos magyarázata szerint Szegedi Csanádot nem azért szólították fel lemondásra, mert kiderült róla, hogy részben zsidó származású. Hanem azért, mert az országos elnökség bizonyítottnak látta, hogy Szegedi jogtalanul uniós forrásokat ígért egy férfinak, aki a zsidóságával zsarolta. Ugyanakkor Novák Előd alelnök egy belső használatra szánt levélben ezt írta Szegediről „Ha nem hazudik, ha nem titkolja el származását, akkor – szép dolog vagy nem, más kérdés – soha nem lett volna sem EP-képviselő, sem alelnök”. Szegedi Csanád megtartja EP-képviselői mandátumát, de a Jobbikból kilépett.

 

A Köves Slomóval folytatott megbeszélésen Szegedi Csanád bocsánatot kért a zsidósággal kapcsolatos korábbi megnyilvánulásaiért. Pontosabban: „ha az elmúlt években tettem bármi olyan kijelentést, ami megsértette volna a zsidó közösséget, azért elnézést kérek.”

 

Anyai nagymamája Auschwitzból, nagypapája (aki már nem él) munkaszolgálatból tért vissza. Családtagjaik nagy részét elpusztították a vészkorszakban. A nagyszülők saját lányuk, Szegedi Csanád édesanyja elől is eltitkolták származásukat: szerették volna megkímélni a traumatikus emlékektől. 

 

A teljes cikket elolvashatják a nol.hu-n.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    +    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.