"Százmillió forint lett elhordva zsebbe"
Rágalmazás és hamis vád gyanújával tett feljelentést Papcsák Ferenc fideszes zuglói polgármester, noha egy, az internetre felkerült hangfelvételen szereplő vállalkozó nem is róla, hanem a kerületi vagyonkezelő vezetőjéről állította, hogy egy 500 milliós önkormányzati megbízásból 100 milliót "osztottak vissza".

Papcsák szerint a vállalkozó és a felvételen szereplő fideszes alpolgármestere is a haragosa, akik csak eljátszották a beszélgetést, hogy rossz hírét keltsék. Az MSZP feljelentést tesz, az LMP Papcsák lemondását követeli.

 

Visszautasította Zugló fideszes polgármestere annak a kedd éjjel az internetre feltöltött - titokban rögzített - hanganyagnak a teljes tartalmát, amelyben csak említést tesznek róla. Ám a kerületi beruházást elnyert vállalkozó, valamint Papcsák "kegyvesztett" fideszes alpolgármestere közti beszélgetés nem vet jó fényt az Orbán-kormány korábbi elszámoltatási kormánybiztosára. A felvételen Ferdinandy István alpolgármestertől kér segítséget egy vállalkozó, akit zuglói forrásaink Katona Károlyként - a felvételen: Karcsi - azonosítottak. Vélhetően az ő fia a beszélgetésbe később bekapcsolódó Katona Zoltán - a felvételen: Zoli - és megszólal egy Betti nevű hölgy is.

 

Az önkormányzattól több építőipari munkát elnyert HBF Építőipari Kft.-t a cégjegyzék szerint Katona Zoltán vezeti, Ferdinándynak az ő apja panaszkodik: a cég ellen csődeljárás indult, mert a kerület nem fizetett ki nekik egy 45-50 milliós tételt. Leginkább azt sérelmezték, hogy ők a beruházás értékének 20 százalékát, összességében százmillió forintot visszaosztottak készpénzben a Zuglói Vagyonkezelő (ZV) Zrt. akkori vezetőjének, Mazsu Gergelynek. A felvételen ötszázmilliós szerződésről beszél a vállalkozó és ennek kapcsán megjegyzi: "tudod Mazsu volt a behajtó - tehát oda kellett hordani a lóvét, de megmondom őszintén, becsületszavamra, nem hazudok - 100 millió forint lett elhordva. Úgy zsebbe." A vállalkozó szavai szerint ezzel az üggyel megkeresték Papcsákot is, aki kettejük beszélgetésén azt állította, hogy nem tudott a 20 százalékos visszaosztásról. Ugyanakkor a vállalkozó szerint a polgármester azt mondta, "őneki 5 se kellett volna, elég lett volna a 2!" (százalék - a szerk.).Papcsák Ferenc lapunk kérdésére küldött válasza szerint "nem találkozott egyik vállalkozóval sem (...) nem is tudja, biztosan beazonosítani ki vádolja őt hamisan".

 

Az ügyről bővebben a népszava.hu-n olvashatnak.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    -    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.