Baloldali.hu - A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának

Szavazz a baloldalra, mondj nemet az Orbán-csomagra!

MSZP  ─   Hír  ─   2014. október 08. 10:49   ─   2022. október 19. 22:33

Szavazz a baloldalra, mondj nemet az Orbán-csomagra!
Az MSZP szerint a kormány 1700 milliárd forintot készül behajtani az emberektől az önkormányzati választás után, ezért aki vasárnap a baloldali jelöltekre szavaz, az az Orbán-csomag bevezetésére mond nemet.Az MSZP szerint a kormány 1700 milliárd forintot készül behajtani az emberektől az önkormányzati választás után, ezért aki vasárnap a baloldali jelöltekre szavaz, az az Orbán-csomag bevezetésére mond nemet.

 

Márton Roland, az MSZP alelnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, ez az első alkalom, hogy a magyarok szavazhatnak egy fideszes megszorító csomag bevezetéséről.

 

A politikus közölte: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelentette be a közelmúltban, hogy 1700 milliárdot készülnek behajtani a magyar emberektől. Orbán Viktor miniszterelnök pedig azt mondta egy nem nyilvános fórumon, hogy az a cél, minél kevesebben éljenek az államból - tette hozzá. Márton Roland szerint ez nyílt fenyegetés mindenkinek, aki az államtól vagy az önkormányzatoktól kapja a fizetését, illetve az államtól nyugdíjat kap vagy egészségügyi ellátásban, oktatásban részesül.

 

Szerinte a megszorító csomag csökkentett, illetve megadóztatott nyugdíjakat, fizetős egészségügyet jelenthet, valamint tömeges kirúgásokat az állami, az önkormányzati hivatalokból és az iskolákból.

 

Márton Roland szerint ha a Fidesz vasárnap veszít, akkor sem ereje, sem bátorsága nem lesz ahhoz, hogy végrehajtsa az Orbán-csomagot. Minél több helyen győz az egységes ellenzék, annál nagyobb erővel tudja megvédeni a magyar embereket a tervezett megszorításoktól - hangsúlyozta. Úgy fogalmazott: "minden, az egységes baloldalra leadott szavazat egy-egy késszúrás az Orbán-csomagba".

 

A politikus közölte, hiába cáfol a Fidesz és a kormány, amikor rejtegetik a jövő évi költségvetést, abban ugyanis már le van írva mindaz, amit most cáfolnak.

 

"Ébresztő Magyarország! Öt nap múlva szavazunk!" - ezekkel a szavakkal mozgósított szavazásra az alelnök.

 

(MSZP.hu)