Szanyi: 10 év mérlege
Abban minden józanul gondolkozó párt egyetért, hogy a 10 évvel ezelőtti nagy európai uniós bővüléssel mind a régi, mind az új tagállamok jól jártak. Hogy ki-ki mennyit profitált az integrációból, azon lehet vitatkozni. Ahogy persze azt is elmondhatja mindenki, többet is kihozhatott volna a bővítésből.
Szanyi: 10 év mérlege

Abban minden józanul gondolkozó párt egyetért, hogy a 10 évvel ezelőtti nagy európai uniós bővüléssel mind a régi, mind az új tagállamok jól jártak. Hogy ki-ki mennyit profitált az integrációból, azon lehet vitatkozni. Ahogy persze azt is elmondhatja mindenki, többet is kihozhatott volna a bővítésből. Egyet azonban nem szabad elfelejteni: az elmúlt 10 év az a 10 év volt, amelynek a második félideje egy nagy gazdasági világválságban telt.

 

A 2004 májusával csatlakozó országok eltérő célokkal érkeztek az unióba, így eltérő eredményeket is értek el. Hazánk célja az első félidőben döntően a hálózati infrastruktúra kiépítése volt. Ennek értelmében energetikai és közlekedési beruházások: metró, autópályák, csomópontok, hidak valósultak meg. A második félidőben pedig a gazdaság- és turizmusfejlesztés kapott nagyobb teret, aminek viszont kevésbé az ország, mint inkább a fideszes nomenklatúra, azon belül is elsősorban Orbán Viktor oligarchái lettek a nyertesei. 

 

A folytatás a Stop.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    +    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.