Sok Fidesz-vezető tudott az adócsalásokról
Egyre több fideszes vezetőről derül ki, hogy Horváth András, az adóhivatal egykori alkalmazottja kérte a segítségét a gigantikus adócsalás-elleplezési ügy feltárásában. A korábban a Fidesz-ben politizáló Horváth főnökei után Rogán Antaltól, Révész Máriusztól, Lázár Jánostól, Cséfalvay Zoltántól, Varga Mihálytól is segítséget kért, de hiába - állítja.
Sok Fidesz-vezető tudott az adócsalásokról

A kormánypárt megakadályozta, hogy egy parlamenti albizottság tegnap hivatalosan meghallgassa a volt NAV-ost, ám konzultációként sor került az ülésre.

 

Nem igaz, amit Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő állít, hogy ha meg is hallgatná egy országgyűlési bizottság az ülésén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) korábbi dolgozóját, Horváth Andrást, ő ott sem tárhatná föl konkrétan az általa említett visszaélés-sorozat adatait, mert ezzel adótitkot sértene.

 

Ismert gyakorlat, hogy bizottságok, albizottságok, eseti vizsgálóbizottságok zárt ülést rendelnek el, és a tagok titoktartási nyilatkozatot írnak alá, mielőtt különböző titkos információkat megtárgyalnak.

 

Selmeczi megismételte azt a fideszes fordulatot is, hogy az ügyészség a megfelelő hely Horváth András állításainak kivizsgálására, ezért nem támogatják, hogy országgyűlési bizottság hallgassa meg.

 

A Fővárosi Főügyészség viszont, ahová Horváth András eljuttatta a feljelentését, a nyomozás helyett feljelentés-kiegészítést rendelt el november 13-án.

 

A Fidesz-szóvivő arra is utalt, hogy a kérdés parlamenti tárgyalásával napi politikai célokra akarják felhasználni az ügyet.

 

A kormánypártiak a kezdetektől azt próbálják kihozni, hogy Horváth a választási kampány elé időzítette fellépését, valójában azonban ő már 2011-ben megpróbálta felhívni a figyelmet a több százmilliárdos, szerinte szándékosan nem elég hatékonyan feltárt adócsalásokra a NAV-on belül, sőt két éve fordult az első fideszes politikusokhoz, Varga Mihályhoz és Rogán Antalhoz is.

 

Horváth András egyébként a 90-es években a Fideszben politizált helyi szinten, ismer is azokból az időkből politikusak, bízott bennük, ezért kereste őket.

 

Mostanra azonban be kellett látnia, hogy nem vizsgálják ki az ügyét, ezért fordult néhány hete a nyilvánossághoz, vagyis nem a választások időpontja időzítette a fellépését, mondta el már több alkalommal Horváth.

 

A cikk folytatása a népszava.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    -    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.