Baloldali.hu - A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának

Societas: Szükség lenne rád, Gyula bácsi!

MSZP  ─   Hír  ─   2022. november 02. 10:49   ─   2022. november 02. 11:02

Societas: Szükség lenne rád, Gyula bácsi!
Horn Gyula utat mutatott Magyarországnak, megkérdőjelezhetetlen baloldaliságával és a demokrácia melletti szilárd hitével - írják.Societas: "Nekünk, baloldali fiataloknak fontos, hogy emlékezzünk a baloldal azon politikusaira, akik meghatározók voltak.
 
Horn Gyula utat mutatott Magyarországnak, megkérdőjelezhetetlen baloldaliságával és a demokrácia melletti szilárd hitével.
 
Idén, mint minden évben ezen a napon sírjánál találkoztunk, és elhelyeztük mécseseinket, beszélgettünk róla. A családunk mellett a politikai családunk emlékét is ápoljuk.
 
A jelenben is szükség lenne ilyen erős, baloldali vezetőre. Szükség lenne rád, Gyula bácsi!"
 
Pusztai Patrik, az MSZP elnökségi tagja és Ifjúsági Tagozatának elnöke azt közölte: a Societas tagjai évek óta találkoznak a baloldal meghatározó politikusának sírjánál ezen az estén, mécseseket gyújtanak és beszélnek róla.
 
"Most fényárba borítottuk.
Ahogy gondolkodtunk róla és beszéltünk róla, az feltöltött minket. Bizalokodással, tenniakarással. A pártunknak van jövője hazánkban.
 
De azt hihetik az emberek, amikor a pártunkról beszélek, hogy nem ők a fontosak, hanem a párt. De, az emberek a fontosak, ahogy Hornnak is az emberek voltak a fontosak.
 
Ahogy Horn is tudta, mi is tudjuk, hogy ha sikeresek leszünk, akkor a szociáldemokrácia lesz sikeres. Ha pedig a szociáldemokrácia győzni fog, akkor az emberek nyernek vele.
 
Horn örökségét büszkén viselve visszük tovább a szociáldemokrácia lángját, a magyar emberekért!"