Simicska nekiment Orbánnak
Noha információink szerint előzetesen tájékoztatták őket arról, hogy Simicska Lajos nyilatkozik a Népszavának, péntek délelőtt "lelkiismereti okok miatt" benyújtották le-, illetve felmondásukat a Magyar Nemzet, a Lánchíd rádió és a Hír tévé vezetői.
Simicska nekiment Orbánnak

Noha információink szerint előzetesen tájékoztatták őket arról, hogy Simicska Lajos nyilatkozik a Népszavának, péntek délelőtt "lelkiismereti okok miatt" benyújtották le-, illetve felmondásukat a Magyar Nemzet, a Lánchíd rádió és a Hír tévé vezetői. Ezek a médiumok mind Simicska érdekeltségei, aki ezután keresetlen és olykor vulgáris szavakkal osztotta ki az őt, szerinte hátba támadókat, sőt Orbán Viktort is. Az üzletember délután Budapestre érkezett, s "kivágott mindenkit", aki "orbánista", médiumai ma már új vezetőkkel - sőt, az ő többségi tulajdonában - működnek. Simicska előzőleg lapunkban jelentette be: ha Orbánék kiterjesztik a reklámadót, totális lesz a médiaháború.

 

Mindenki "geci" - tömören így foglalható össze Simicska Lajos mondanivalója arról, miként álltak ki mögüle alkalmazottjai, miután a Népszavában küldött immár nyílt hadüzenetet a reklámadót fizetők körét kiterjeszteni szándékozó Orbán-kormánynak. Információink szerint nem érhette váratlanul az érdekeltségeibe tartozó médiumok vezetőit, hogy tulajdonosuk nyilatkozott lapunknak. A belső viszonyokat ismerő forrásaink állítják: a péntek délelőtt lemondásukat felajánlott vezetőket még csütörtökön tájékoztatták arról, hogy a Fidesz eddigi gazdasági háttéremberének számító Simicska miként nyilatkozik majd a reklámadó ügyében. Ezután jelent meg cikkünk, amelyben elmondta: "totálissá válhat a médiaháború, ha a kormány valóban bevezeti az RTL-lel való békülés jegyében az ötszázalékos reklámadót". Sőt, állítják informátoraink: az érintettek lényegében partnerségükről biztosították a vállalkozót abban, hogy a Simicska-médiabirodalom egységesen áll bele az Orbán-kormánnyal kirobbanó "háborúba".

 

Éppen ezért érte váratlanul a tegnap több indulatos nyilatkozatot is adó Simicskát a főszerkesztők lépése. Forrásunk szerint egyértelmű, hogy valami történt lapunk cikkének csütörtök esti megjelenését követően, arra ugyanis a médiavállalkozó és köre számított, hogy a Népszavának mondottak vihart kavarnak, arra azonban nem, hogy alkalmazottai kiállnak mögüle. Mindebből arra lehet következtetni, hogy Simicskáék úgy sejtik, a történtek mögött maga Orbán Viktor, avagy a kormány áll, a miniszterelnök valamilyen módon tehát kapcsolatba léphetett az érintett főszerkesztőkkel. Ezt maga Simicska meg is erősítette, hiszen több portálnak azt mondta: biztos benne, hogy Orbán áll a puccs mögött.

 

A folytatás a népszava.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    *    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.