Sajtószabadság: Ukrajnával és Törökországgal egy csoportban
Magyarország, Fehéroroszország, Ukrajna, Törökország. A Nemzetközi Sajtóintézet (IPI) szerint többek között ezek azok az európai országok, ahol az elmúlt években romlott a sajtószabadság helyzete.
Sajtószabadság: Ukrajnával és Törökországgal egy csoportban

A sajtószabadsággal foglalkozó elemzések addig főleg azokat az országokat vizsgálták, ahol nyílt cenzúrával korlátozzák az újságírók jogait, és bebörtönzik vagy megölik a sajtó munkatársait. Az utóbbi években azonban a szólásszabadság bástyáinak tartott európai országokban is nagy visszalépés tapasztalható. Az IPI Europe Watch List című jelentése négy, úgynevezett „fókusz országot” választott ki, rajtuk keresztül mutatja be a média szabadságának helyzetét. Magyarország, Fehéroroszország, Ukrajna és Törökország nem azért kerültek a középpontba, mert ők lennének a legrosszabb példák, mégis emblematikus jeleit mutatják a sajtószabadság korlátozásának.

 

A Europe Watch List szerint Fehéroroszországban Alekszander Lukasenko újraválasztása után az ellenzéki tüntetésekről szóló tudósításaik miatt több újságírót megtámadtak, sokak ellen pedig vádat emeltek és zaklatták őket a kormányt kritizáló cikkeik miatt.

 

A teljes cikket a nol.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    +    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.