Rezsiátverés: már a fideszesek szerint is baj van
Bár nagyon lassan, de a választások után eszmélnek a Fideszhez köthető önkormányzati vezetők is: a rezsicsökkentés újabb kétharmadhoz segítette a pártot, ám már rövid távon sem fenntartható a jelenlegi keretek között. Az olcsó rezsi árát máshol kell majd megfizetni.
Rezsiátverés: már a fideszesek szerint is baj van

Noha a szakmai szervezetek és közgazdászok a tavaly elkezdett rezsicsökkenés első lépésekor jelezték: nem tartható a kormányzati elképzelés - a választási győzelemhez nélkülözhetetlen lépéssorozatot a kormány - legalábbis az első nyilatkozatokból ez derül ki - folytatni akarja. Az újabb kétharmados győzelem után már a Fidesszel való szembenállással nem vádolható önkormányzati szövetségek vezetői is jelezték: jelenlegi formában nem hogy tovább vinni, de fenntartani sem lehet a drasztikus állami beavatkozás hatásait a piacon. 

 

Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke nyilatkozta hétfőn: kizárólag uniós pénzből lehet majd fedezni az energetikai beruházásokat és eszközpótlásokat, mert a víz-, a szennyvíz- a távhő- és más közszolgáltató vállalatok államosításával, a hatósági árszabályozással és a cégek nonprofittá tételével nem marad pénz az egyéb kiadásokra. Sőt, az elnök hozzátette: a villamosenergia- és gázszolgáltatók korábbi állami megvásárlásával, a hatósági árszabályozással, a többkörös rezsicsökkentéssel folyamatosan nyílik az olló a hatósági és a piaci ár között, a különbséget valakinek viselnie kell.A több mint egy éve tartó rezsiháború legnagyobb vesztesei ugyanis eddig az önkormányzatok. A legtöbb településen ugyanis számos lakossági szolgáltatást (víz, szemétszállítás, távhő) önkormányzati cégek látnak el, amelyekre ugyanúgy érvényes a rezsiharc, mint a - kormány szerint - extraprofitot kitalicskázó multikra. Bár a multinacionális cégek, amelyek a lakossági ellátáson évek óta milliárdos veszteséget könyvelnek el, korábban jelezték: az állami beavatkozás kockáztatja a rendszerbiztonságot, mivel a bevételkiesés a karbantartástól és a felújítástól von el forrást - Orbán Viktor és a Fidesz vezetői mindezt a külföldiek huhogásának tudták be.

 

A teljes cikket a Stop.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    -    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.