Baloldali.hu - A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának

Rettegünk attól, hogy ki legyünk szolgáltatva az egészségügynek

MSZP  ─   Hír  ─   2016. november 16. 11:29   ─   2022. október 19. 22:33

Rettegünk attól, hogy ki legyünk szolgáltatva az egészségügynek
Leginkább az egészségügy mostani helyzete miatt aggódnak a magyarok - már hónapok óta ezt igazolják az Ipsos 25 ország bevonásával készült felmérései.Hazánk a nemzetközi összevetésben is első helyen szerepel azzal az adattal, hogy a népesség 63 százaléka szerint nem megfelelő az ellátás minősége. Ez azért is kirívó, mert világviszonylatban csupán az emberek 22 százaléka fél attól, hogy nem kap megfelelő ellátást baj esetén.

 

Világviszonylatban a legpesszimistábbak vagyunk az országunk jövőjét illetően. Az Ipsos 25 ország megkérdezésével készült What Worries the World (WWW) felmérése alapján a magyarok 82 százaléka elégedetlen az itteni helyzettel és a változások irányával. Hozzánk hasonlóan borúlátóak az olaszok és a dél-afrikaiak, de még ennél a kilátástalanságnál is rosszabb jövőre számít Mexikó és Franciaország lakossága (89 százalék) és a brazilok (84 százalék). E tekintetben a kínaiak a legoptimistábbak, az országban az emberek kilencven százaléka szerint jó irányba haladnak a dolgok. Ez persze betudható a kommunista berendezkedésű kormányzatnak is, főleg annak tükrében, hogy a második legoptimistább Szaúd-Arábiában 75 százalék látja fényesen a jövőt. Összességében a WWW keretei között megkérdezettek 61 százaléka szerint mennek rosszul a dolgok hazájukban, ki lehet tehát jelenteni, hogy a világ népessége nem valami optimista.

 

Legnagyobb aggodalomként az Ipsos a munkanélküliséget említi, ezt a megkérdezettek 39 százaléka jelölte meg. Nálunk azonban ez a probléma csak a rangsor negyedik helyén áll, csupán 28 százalék fél attól, hogy nem lesz állása. Ennél sokkal aggasztóbbnak tartják a magyarok - minden más ország lakóit megelőzve - az egészségügy állapotát, 63 százalék jelölte meg első helyen a problémát a felmérésben.

 

A cikk a népszava.hu-n folytatódik.