Reptér, vasút, stadion Felcsútra
Bár a Népszabadság szerint megadta az engedélyt egy felcsúti repülőtér kialakításához a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség és a Légügyi Hivatal is hozzájárult, utóbbi szervezet cáfolta az információt.
Reptér, vasút, stadion Felcsútra

Közleményük szerint ugyanis már most is működik egy nem nyilvános repülőtér Felcsút térségében - amelyet Bessenyei Péter műrepülő használ -, és ezzel kapcsolatban nem érkezett új kérelem. Ennek ellenére a napilap szerint a felcsúti önkormányzat napokban közzétett településszerkezeti tervében szerepel a Bodmér-Felcsút IV. osztályú, saját használatú, közforgalmon kívüli, nem nyilvános repülőtér le- és felszállópályája kialakítása.

 

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) a cikk megjelenése után azt nyilatkozta, a nyilvános repülőtereket a közzétett, nemzetközileg elfogadott feltételek szerint bárki igénybe veheti, a nem nyilvános repülőtér kizárólag a tulajdonos engedélyével használható. A repülőterek létesítésének engedélyezése kategóriánként eltérő, ehhez a jogszabályban meghatározott dokumentációt kell benyújtani az engedélyezést végző Légügyi Hivatalhoz.

 

A Népszabadság szerint további fejlesztések is várhatók Orbán Viktor miniszterelnök szülőfalujában. Terjeszkedni fog például a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA), ehhez mezőgazdasági területek vonnának ki a művelés alól. A lap szerint a fejlesztési tervben szállodaépítésről is szó van, amely projekt éppen négy olyan házzal van összefüggésben, amelyek Lévai Anikó, Orbán Viktor, Orbán Győző és Mészáros Lőrinc tulajdonában vannak.

 

Az 1841 lakosságszámú, Fejér megyei település eddig sem volt híján a nagyszabású beruházási terveknek. Hatszázmillió forintos pályázati támogatásból indítják újra például az 1979-ben bezárt Bicske-Székesfehérvár vasútvonal Alcsútdobozig terjedő szakaszát, amelynek két új állomása éppen a PFLA, valamint Felcsút lesz. Hivatalosan "turisztikai célú nosztalgiavasútként" épül az új nyomvonal.

 

A cikk folytatása a népszava.hu-n olvasható el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.