Publicus: Orbán nyakában liheg Botka
A Fidesz, a Jobbik és az MSZP támogatottsága is növekedett, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Momentum is mérhető, Botka pedig már majdnem olyan népszerű, mint a miniszterelnök – derül ki a Publicus Intézet kutatásából, amelyet a Vasárnapi Hírek megbízásából készített.
Publicus: Orbán nyakában liheg Botka

A Fidesz szavazóinak száma két százalékponttal növekedett az elmúlt két hónapban: most a választópolgárok 25 százaléka támogatja őket. A Magyar Szocialista Párt és a Jobbik tábora egy-egy százalékpontot növekedve 14, illetve 11 százalékon áll, így a köztük két hónapja kialakult különbség megmaradt.

Minimálisan változott a többi párt megítélése: az LMP támogatottsága egy százalékpontot csökkent, így 3 százalékon áll. A Demokratikus Koalíció ezzel szemben ugyanennyivel növelni tudta szavazóinak számát, így újra elérte a 4 százalékot.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Momentum továbbra is 1-1 százalékot tudhat magáénak, míg az Együtt, a Párbeszéd és a Magyar Liberális Párt ennyit sem ért el.

Publicus szerint az olimpiai népszavazási kampány, a köztársaságielnök-választás, valamint Botka László – mint miniszterelnöki kihívó – feltűnése felrázta a közéletet, ez lehet az oka a pártok növekvő támogatottságának. A bizonytalanok aránya 5 százalékponttal 39 százalékra csökkent.

A teljes cikk a hvg.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    -    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.