Programalkotás után szövetségkötés - Mesterházy Attila írása
Nincsenek utcai tiltakozások Magyarországon - büszkélkedett még néhány hete is Orbán Viktor. Ez, persze, már akkor sem volt igaz. Decemberre viszont már egyenesen mindennapossá váltak a kormány elleni megmozdulások. A fiatalok rendkívül szimpatikus akciói hátterében kétévnyi össztársadalmi tapasztalat húzódik. A saját, a szüleik és a nagyszüleik tapasztalata.
Programalkotás után szövetségkötés - Mesterházy Attila írása

Túljutottunk a ciklus felén, ma már mindenki pontosan látja, milyen is Orbán rendszere. A tiltakozások alkalmával nem pusztán egy-egy intézkedés sorsa a tét, hanem annak a szisztémának a léte, amely az intézkedéseket kitermeli. Egyre többen jutnak ugyanarra a következtetésre, amit az MSZP már évekkel ezelőtt levont: a Fidesz képtelen a változásra, kizárólag a hatalom érdekli. 

 

Az elmúlt hetekben a felsőoktatási keretszámok és a tandíj kapcsán ismét ország-világ számára nyilvánvalóvá válhatott az is, hogy a kormány menthetetlenül, tántoríthatatlanul hazug. A miniszterelnök nyilván tovább hazudik majd, de ezzel már csak egyetlen embert csaphat be: saját magát. Hosszú a lejtő, Orbán nem ért még az aljára, de gyorsul a lecsúszás. Egyre többen látják, hogy innen nincs visszaút számára. A Fideszt le fogjuk váltani. Immár nem Orbán jövője a kérdés, hanem Magyarországé.

 

Örömmel, lelkesedéssel figyelem a társadalom ébredésének minden jelét. Mindazonáltal, az MSZP elnökeként elsősorban arra a munkára vagyok büszke, amit ebben az évben, sőt, 2010 óta elvégeztek a szocialisták.

 

A teljes írást az MSZP honlapján olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.