Pofátlan fideszes végkielégítések
Az MSZP pofátlanságnak tartja, hogy a kormányoldal 98-ról 75 százalékra csökkentené a kétmillió forint fölötti végkielégítések különadóját. Ezt Szanyi Tibor, a szocialista párt elnökségi tagja mondta hétfőn sajtótájékoztatón.
Pofátlan fideszes végkielégítések

Úgy fogalmazott: a Fidesz "a süllyedő hajóról menekülő patkány" módjára viselkedik, amikor egy agrártárgyú törvényhez benyújtott zárószavazás előtti indítványban csökkentené a korábban pofátlannak minősített végkielégítések különadóját.

 

Az MSZP-s politikus a javaslatot úgy kommentálta: a Fidesz-kormány 40 ezer ember juttatását vonta el szinte teljes mértékben, visszamenőlegesen, majd a választások előtt feltehetően "saját káderei" érdekében csökkentené a 98 százalékos különadó mértékét. Megfogalmazása szerint ez "pofátlanság a köbön".

 

Az MTI felvetésére, hogy a szocialista párt korábban ellenezte a 98 százalékos különadót, és azt a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága is a magántulajdon védelmének elvével ellentétesnek minősítette, Szanyi Tibor úgy válaszolt: morális kérdésről van szó, elfogadhatatlannak tartják, hogy miután a Fidesz "végigverte" az embereken a különadót, most sajátjai érdekében csökkenteni akarja a mértékét.

 

Az MSZP, ha hatalomra jut, eltörli a jogellenes különadót, de minden "ebül kiosztott" állami pénzt visszaszerez - jelentette ki.

 

(MTI)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    +    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.