Ott nyert a Fidesz, ahol időseket autóztattak
A bajai helyi időközi választáson öt szavazókörben szavaztak. Háromban kiegyenlített verseny volt, kettőben a fidesz jelöltje 2,5-3-szor annyi szavazatot kapott, mint legfőbb riválisa.
Ott nyert a Fidesz, ahol időseket autóztattak

A választókerületben öt szavazókör van. A részletes adatok alapján – a hivatalos jegyzőkönyvek .pdf-ben a szereksztőségünk birtokában vannak – ezekből háromban kiegyenlített volt a küzdelem, Teket pár szavazattal többet szerzett Kovácsnál. Ezekben a körzetekben az LMP jelöltje 41 szavazatot szerzett összesen. Pont annyit, amennyit összesen kapott, a másik két körben senki sem támogatta a párt jelöltjét.

 

Ikotity Istvánra senki sem szavazott a Mártonszállási úti és a Bokodi úti szavazókörben. Kovács viszont megtáltosodott ebben a két körzetben. A Mártonszállási útiban 21-gyel szerzett több szavazatot az MSZP-s jelötnél – ezzel gyakorlatilag kiegyenlített -, mígy a Bokodi útiban több mint háromszor annyian választották őt, mint Teketet. Előnye itt összesen 68 szavazat volt, vagyis nyugodtan mondhatjuk, hogy itt nyerte meg a választást.

 

A választás után az Együt 2014 – PM választási csalás gyanúja miatt óvást jelentett be. Vádjaik szerint a Fidesz aktivistái a Bokodi úti körzetben, ahol Kovács kiugró eredményt ért el, utaztatták a szavazókat. Felvételt is készítettek egy Bokodi úti szavazókörnél, ahova egy férfi autójával szállított szavazni idős – az itt elhangzottak szerint kilencvenéves – embereket. Az egyperces, rossz hangminőségű felvételen is hallható, ahogy a szavazókat utaztató azzal védekezik, hogy szerinte semmi törvénytelen nincs abban, amit csinál, mert nem buszoztatja a bentlakókat.

 

A teljes cikk a 444.hu-n olvasható el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    *    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.