Összejöhet a népszavazás az olimpiáról
Már csak 30 ezer szignót kell összegyűjtenie a Momentum Mozgalomnak ahhoz, hogy meglegyen a budapesti olimpiarendezéssel kapcsolatos népszavazás kiírásához szükséges 138 ezer aláírás. Ezek összegyűjtésére még 10 napja van a szervezetnek, amely bízik a sikerben. A
Összejöhet a népszavazás az olimpiáról

A referendum megakadályozná egy költséges olimpia megrendezését. Egy tanulmányból most az derült ki, hogy az eddigi játékok átlagosan 156 százalékkal lépték át a tervezett költségeket.

 

Nagyjából 110 ezren írták már alá a Momentum Mozgalom (Momo) olimpiaellenes népszavazási kezdeményezését vasárnap estig - tudtuk meg a szervezettől. A referendum kiírásához szükséges 138 ezer szignó összegyűjtésére még 10 nap áll rendelkezésre, a Momo bízik a sikerben. Ugyanakkor az utóbbi napokban visszaesett az „aláírási kedv", ez szerintük a hideg időjárásnak tudható be, s emiatt az aláírásgyűjtők a standok mellett házhoz is jártak szignókért. A statisztikákon már a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) plakátkampányának hatásai is megmutatkoznak, illetve a Momentum abban is bízik, hogy a sajtó is aláírásra motiválja majd az embereket. A Medián múlt heti felmérése szerint a fővárosi lakosság 33 százaléka nem írta még alá a kezdeményezést, de támogatja az olimpiarendezésről szóló népszavazást - őket szeretné a Momo mozgósítani a következő másfél hétben.

A kormánypárti lapok eközben minden eszközzel támadták a Momentum kezdeményezését. Most a Demokrata munkatársa, Ungváry Zsolt nevezte elmebetegnek azokat, akik támogatják a népszavazást. Az Aláírók címmel publikált véleménycikkben Ungváry azt írta, sajnos a világban vannak olyan mentálisan sérült, közösségre veszélyt jelentő emberek, akik azt hiszik, a kormánynak van befolyása, hogy az egészségügyre vagy az olimpiára költi az ország pénzét. Sajnos ezeket az embereket az adatvédelmi szabályoknak köszönhetően nem lehet listázni, de a Momentumnak „sikerült végre összeállítani egy listát azokról, akik nem mernek belevágni semmibe, féltékenyek, hiányzik belőlük a közösségi mentalitás, a másokért való tenni akarás, az alázat, a lemondás, a hazafiasság, a bátorság, a fantázia" - írta. Korábban a lap főszerkesztője, Bencsik András nevezte hazaárulónak azokat, akik aláírják a petíciót.

 

A cikk a népszava.hu-n folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    -    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.